• Haberler
  • Siyaset
  • 'Tatlı rekabetimiz bitti, yüzümüzü halka döneceğiz'

'Tatlı rekabetimiz bitti, yüzümüzü halka döneceğiz'

CHP Gebze'de adayın belli olmasının ardından karşılıklı jestler sürüyor. Recep Dursun, gerek Demir gerekse Demir'i destekleyen ilçe yönetimi ile aralarındaki tatlı rekabetin bittiğini söyleyip halkçı belediyecilik için yüzlerine halka birlikte döneceklerini söyledi

CHP Gebze’de belediye başkan aday adaylığı süreci 26 Aralık’tan itibaren başlarken aday adayları Doktor İsmail Demir ve Avukat Recep Demir’in bir arada görüldüğü ilk etkinlik; 28 Aralık günü ADD Gebze Şubesi’nin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği kahvaltı olmuştu. Aday adayı sıfatıyla bir arada görüldükleri son etkinlik ise CHP Gebze Kadın Kolları’nın 05 Aralık günü düzenlediği panel idi.

06 Aralık Perşembe günü ikindiye doğru Dursun’un adaylığı açıklanırken Demir akşam saatlerinde Kocaeli Zirve’ye yaptığı açıklamada, “Hiç kimseye kırgınlığım söz konusu değildir. Partimizin kararına saygılıyım. Recep arkadaşımız gerek adaylık sürecinde, gerekse belediye başkanlığına seçildiğinde en iyisini yapacaktır. Ben de seçilmesi için elimden gelen desteği göstereceğim" demişti. Karşılıklı jestler sürüyor. Dün İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve İlçe Sekreteri İsmail Çiçek ile bir araya gelen Recep Dursun şunları kaydetti:

“26 Ekim’den sonra 40 gün süren bir yola çıktık ve aday belirlendi. İki aday adayı yola çıktık. Bana göre Gebze’nin son dönemlerdeki seçimlerde, iki nitelikli adayı idik. O bakımdan sayının daha çok, daha az olmasına takmamak lazım. Aday adaylarından hangimiz belediye başkanı adayı olsaydık diğerimiz onun yanında oturup çalışacaktık. İsmail Demir arkadaşımızla yaptığımız özel görüşmelerde buna karar vermiştik zaten.

Dolayısıyla aramızda tartışmaya dayalı değil hizmete dayalı tatlı rekabet süreci yaşandı.

Genel merkez tarafından yapılan atamalarda, Gebze için şahsıma teveccüh gösterdiler. Bu noktada genel merkeze ve ilçe örgütüne teşekkür ediyorum. Kendi tercihleri doğrultusunda iyi bir mücadele verdiler. Bizim içimizdeki tatlı rekabet bitmiştir. Artık dışa dönük millet ve hizmet belediyeciliğini, halkçı belediyeciliği hakim kılmak ve CHP’yi Gebze yerelinde iktidar yapmak için var gücümüzle, sonuna kadar, omuz omuza, yan yana hep birlikte çalışacağız.

Bakmadan Geçme