Törk istifa ederse başkanı merkez atayacak

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk son basın toplantısında baklayı yine ağzında tuttu. Takvime göre 12 Ekim'e kadar süresi olan Törk aday adaylığını açıkladıktan sonra yeni başkanı yönetim seçmeyecek. Yönetim içinden atamayı genel merkez yapacak

2019 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimde gerek belediye başkanlığı gerekse belediye meclis üyeliği için aday belirleme şekli henüz netleşmeyen CHP’de genel merkez siyasi işgüzarlık yapacak. Şayet Darıca’da Darıca İlçe Başkanı YakupTörk belediye başkan aday adaylığı için istifasını verirse ilçenin yeni başkanı, yönetim kurulu üyeleri arasından ama genel merkez tarafından belirlenip ataması yapılacak.

Gündemde fazla konu yoktu

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk aylık olağan meclis toplantısını Darıca Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısının gerçekleştiği çarşamba gününün akşamı yaptı. Geçen ayki basın toplantısına kıyasla çok fazla yerel gündem işlenemedi. Bunda son toplantı ile bir önceki arasındaki sürenin bir ay olmasının da etkisi olduğu sanılıyor. Törk geçen ayki basın toplantısını uzun solukla yaz sürecinin ardından yapmış ve hayli konu biriktirmişti.

12 Ekim’e kadar süresi var

Başkan Törk önceki akşam CHP Darıca İlçe Örgütü’nde gerçekleşen basın toplantısında olası belediye başkan aday adaylığına dair yine somut bir açıklamada bulunmadı. CHP’nin yerel seçim takvimine dair bilgilendirmede bulunan Törk, il/ilçe yönetimlerinden belediye başkanlığı veya meclis üyeliği düşünenlerin 12 Ekim’e kadar görevinden istifasını verip başvuruda bulunması gerektiğini söyledi. Belediye başkan adaylığı için görevinden istifa etmesine bir hafta daha süresi olan Törk’ün bu süreyi sonuna kadar kullanacağı sanılıyor.

Meclisi düşünen yönetici var gibi

Başkan Törk soru üzerine ilçe yönetiminden - belediye başkanlığı için ihtimal verilmese dahi- belediye meclis üyesi aday adaylığı için istifa öngörmediğini ya da çok az sayıda olacağını kaydetti. Törk’ün bu söylemi de yönetimden bir iki kişinin belediye meclisini düşündüğü şeklinde algılandı. Törk konuya dair, “Elbette adaylığını düşünen arkadaşımıza engel olacak değiliz” dedi.

Bakmadan Geçme