Törk'ün halefi kim olacak?

CHP Darıca'da Başkan Yakup Törk'ün belediye başkan aday adaylığı neredeyse kesin. Yönetimde meclis için fire de, olmayacak gibi ama aralarından kim başkan çıkacak…

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde Başkan Yakup Törk’ün belediye başkan adaylığı için görevinden istifa edeceği neredeyse kesin. Bu arada bu meselenin birkaç aylık bir mesele olmadığını, temelinin asgari iki sene önce atıldığını vurgulamakta fayda var.

Bu arada örgüt yönetiminin bir hakkını vermek lazım ki amatör bir ruhla ama profesyonelce yerel siyaset yapıyorlar. Geçtiğimiz hafta içi gerçekleşen basın toplantısının tüm ayrıntılarının yerele ilişkin olması bunun bir yansıması. 12 Eylül’e denk gelen toplantının düzenlediği günde darbenin yıldönümünü pas geçmemek ama toplantının ana konusunun yerel meseleler olmasından ötürü kısaca değinip kınamakla yetinmek de isabetli.

Toplantıda gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Yakup Törk; mevcut ilçe yönetiminden belediye meclis üyesi aday adaylığı için kimsenin istifa etmeyeceğinin işaretini de naif bir dille verdi. “Kimsenin önüne geçemeyiz ama beklentim, çıkmaması yönünde” dedi.

Çünkü o ekip yola son ilçe kongresi öncesi, “Darıca’yı CHP’ye Yakup Törk’ün belediye başkan adaylığında kazandırmak” için yola koyuldu. Önlerinde şimdi çok kritik, çok hassas bir süreç var. Yönetici olmalarından esasla aday adaylığı dönemini alabildiğine tarafsız, hiçbir tepki veya dedikoduya sebep olmayacak şekilde eşit mesafeli geçirmek durumundalar. Bunun izlerini de Yakup Törk’ün şu tespitinden yakalamak mümkün: “CHP’nin Darıca’da yerel iktidara gelmesi için CHP’lilerin oyları yetmez. Toplumun her kesiminin oyu alınmalı..”

Aday adaylığı döneminde yönetim olarak, pratiklerle taraf bir görünüm vermek o süreçte Yakup Törk veya bir başkası, her kim aday olursa olsun daha o süreçte kaybedilen bir seçim olacaktır. Değil toplumun her kesiminden oy almak, kendi tabanını bile kırıp döken bir vaka olacaktır.

Şimdi merak edilen, Yakup Törk’ün istifasının ardından ilçe yönetiminin kendi arasından kimi başkan seçeceği.

Şayet yönetimin bugünkü görüntüsü dikkate alınacaksa en yakın isim, CHP’de ikinci adamlığa eş değer konumda, ilçe sekreterliğini sürdüren Asuman Tolunay..

Ama bu süreçte biraz daha tecrübe aranacak olursa Yusuf Yiğit, Gürer Yıldırım, Evrim Özcan…

Yeni yüz tercih edilecekse Esin Arkan, Fahriye Arda…

Sürpriz yapılacaksa… Sinan Göytaş!

Şöyle ki

Geçen aralık ayında gerçekleşen kongrede bilindiği üzere kadın ve gençlik kotası da uygulanmış, Yakup Törk’ün listesi o kotaya gıdımla uyum göstermişti. Listesinde Leyla Kazan da vardı ama galiba kongre günü salonda dahi yoktu. Şubat ayı ortalarında ise yönetim kurulu toplantılarına da katılmayan Kazan, “iş yoğunluğu” gerekçesiyle istifa etmiş, yedek birinci sıradan Sinan Göytaş yönetime girmişti.

Bana o süreçte yönetim için çok sayıda verilen sözlerden birinin, bir şekilde yerine getirilmesi için Leyla Kazan’ın o listeye kota doldurmak için giren konu mankeni olarak girdiği izlenimi uyandırdı.

İster misiniz, o Sinan Göytaş ilçe başkanı olsun…

Bakmadan Geçme