TÜGVA'nın tabelasına 17 bin 700 TL ödenmiş

CHP'li Halis Koç yüzde 20'sini denetleyebildiği Çayırova Belediyesi'nin giderlerini kısmen açıkladı. İktidarın gözdesi TÜGVA'nın her tür giderinin yanı sıra, tabelası için 17 bin 700 TL'yi belediye ödemiş

Çayırova Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Halis Koç, 2018 yılı denetim raporuna neden şerh koyduklarını yazılı olarak açıkladı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin gündemde yeri olmadığı gerekçesiyle Meclis’te konuya dair konuşmasını engellediği Halis Koç, 45 günlük denetim süresi boyunca klasörlerin yüzde 20’sini inceleme fırsatı bulabildiğini kaydedip 9 maddeden oluşan rapor hazırladı. Raporda özetle şunlar yer aldı:

SATIN ALMAK DAHA RANTABIL

Tuncay Nakliyat’tan üç yıllığına 34; Çalışkan Turizm’den beşi binek ikisi kapalı kasa olmak üzere 7 ve birkaç firmadan araç kiralandığı görülmüştür. Araçlara aylık bin 500 ile 3 bin 600 TL arasında aylık kira bedeli, firmalara yüksek meblağda ödeme yapılmıştır. Kiralama yerine araç alımı rantabıl olur kanaatindeyiz.

MAHKEMEYE GİTMEYEN

ÜÇTE BİRİNE ALABİLMİŞ

Belediye hizmet alanında kalan, belediyenin KOP (Kamu Ortaklık Payı) ile oluşturduğu alanlarda küçük hissedarlara metrekare başına; mahkemeye gitmişse bin 550, gitmemişse 550 TL ödeme yapılmıştır. Adaletin terazisi bütün hisseler için aynı olmalıdır.

REKLAMA YÜKSEK BÜTÇE

2018’de de 2017 yılında olduğu gibi yüksek miktarda reklam harcaması yapılmış ve daha çok 2017’deki reklam firmaları tercih edilmiştir. Yüksek meblağlar, vatandaşa hizmet olarak döneceğine heba edilmiştir. Park, yol, aydınlatma gibi hizmetleri belediyenin yaptığını yurttaşlar bilmektedir. Ayrıca reklam harcaması müsrifliktir.

TÜGVA’NIN TÜM GİDERLERİ

Türkiye Gençlik Vakfı – TÜGVA Çayırova Temsilciliği’ne yani AKP’nin gençlik örgütüne sadece tabelası için 17 bin 700 TL ödeme yapılmıştır. Yine nisan ayı kira bedeli olarak KDV hariç 6 bin 360 TL belediye kasasından ödenmiştir. TÜGVA’nın onarım, tadilat, elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, araç ihtiyaçlarının tamamı haksız bir şekilde Çayırova Halkı’nın ortak bütçesinden ödenmiştir. Yeni dönemde bu haksız ödemeler acilen sonlandırılmalıdır.

KAHVALTILAR DA BELEDİYEDEN

Belediye sosyal tesislerinde ve özel restaurantlarda ağırlama gideri adı altında bir önceki yılda olduğu gibi yüklü miktarda yemek faturaları tespitinde bulundum. Yine sabah sporu sonrasındaki kahvaltıların yüklü miktardaki faturalarına Çayırova Belediyesi’nin sponsor olduğunu gördüm. Yeni dönemde, halkın vergilerinden oluşan bütçeyi birilerinin ziyafeti için değil halk için değerlendirmeliyiz.

İFTAR YEMEĞİNE 193 BİN TL

Ramazan ayında iftar yemekleri, önceki yıllarda hayırsever iş adamları tarafından karşılanırdı. 2018 yılında toplam 193 bin 062 TL tutarında yemek bedelinin belediye kasasından ödendiği görülmüştür. Bizler tüm inançlara saygılıyız. Ortak bütçeden bir kesime, yüklü miktarda böyle bir harcama yapmak eşitlik ilkesine aykırıdır.

SİYASETİN TÜCCARLARI!

AKP Genel Başkanı’nın uyarısına rağmen 2017’de olduğu gibi 2018’de de aynı zamanda esnaflık yapan AKP İl ve İlçe Teşkilatları’ndaki bazı yöneticilerin belediyeyi adeta kazanç kapısı görerek fatura kestiği görülmüştür. Bu da aynı daldaki esnaf için hakkaniyetli ve ayrıca etik değildir.

GIDA ALIMI BAĞCILAR’DAN

Yoksul yurttaşlara dağıtılmak üzere erzak kolilerinin her yıl aynı firmadan yapılması tesadüf müdür yoksa ilçemizdeki bir toptancı adına mı alındığı muammadır. Çayırova’da esnaf yok mudur? Örneğin İstanbul’un Bağcılar İlçesi’ndeki Reda Gıda’dan 461 bin 250 TL tutarında alım yapılmıştır.

BORCA MAHSUBEN…

Çayırova Belediyesi’nde alacağı olan firmalar, belediyeden alacaklarına karşılık belediyeye ait dükkanları muhammen bedeli düşürülen işyerlerini edinerek almışlardır. Peyzajda birçok büyük iş verilen Volkan Peyzaj alacağına karşılık 682 ada 7 parseldeki arsayı 851 bin TL’ye, rekabetsiz ihalede edinmiştir. Yine belediyeye ait, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önündeki iki işyeri 3 milyon 550 bin TL + KDV bedeliyle Ömer Altay’a, borca mahsuben verilmiştir. Murat Kasap, Bülent Kasap ve Çağla Kasap’a da dükkanlar aynı şekilde verilmiştir.

Çayırova Halkı’nın taşınmazları, belediyenin borçlarına mahsuben verildiği, bu ekonomik darboğazda rekabet oluşturulmadığı için belediyemizin zarara sokulduğu kanaatindeyim."

Bakmadan Geçme