Tüketici de, pazarcı da fiyatlardan memnun değil!

Kocaeli halk pazarlarındaki güncel fiyat takibi için bu hafta da Perşembe Pazarındaydık.

Perşembe Pazarındaki tezgahlarda yer alan meyve sebze fiyatları önceki haftalardaki cüzi düşüşten sonra bu hafta da yükselişe geçti. Domates 16 TL, biber 20 TL, patates 5 TL, soğan 4 TL, patlıcan 22 TL, kabak ise 12 TL'den tüketiciye sunulmakta.

KIŞ MEYVELERİ BİTİYOR
İlkbaharın yaklaşmasıyla birlikte kış meyvelerine veda etme vakti de yaklaşıyor. Mandalinayı 2 haftadır tezgahlarda göremesek de kışın vazgeçilmezi portakal hala yerini koruyor. Portakal 5 TL, elma 6 TL, muz 10 TL'den sergilerdeydi.

BALIK SEZONUNUN SONUNA GELDİK
Av yasağına sayılı günler kala balık, tezgahlardaki bolluğunu ve uygun fiyatını kaybetmekte.... Hamsi 30 TL, istavrit 30 TL, uskumru 40 TL'den balık tezgahlarındaydı.

PAZARCI ESNAFI DERT YAKINDI 
Perşembe Pazarında uzun yıllardır tezgah açan bir esnaf, "Tüketici gibi biz de fiyatlardan memnun değiliz. Giderlerimizi karşılayamıyoruz bu nedenle ürünlerde yaptığımız fiyat değişiklikleri vatandaşta tepkiye sebep oluyor. Bu sene mart ayına kadar devam eden soğuk hava şartları sebebiyle her hafta tezgahlara ürün koyabilecek miyiz endişesi de taşıyoruz." dedi. 

(Haber: Zeynep Tarım)
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme