Tüm sendikalara emsal olabilecek dava kazanıldı

Diyanet Birlik-Sen %2 Sendika barajından dolayı eksik aldığı primler için açtığı davayı kazandı. Diyanet Birlik-Sen'in kazandığı bu davanın tüm sendikalar için emsal olabileceği düşünülüyor

Konuyla ilgili Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak şu ifadeleri kullandı: 

Memur Sen denen sendikanın girişimleriyle sendika primini %2 üye şartına bağlayan kânun maddesini Anayasa Mahkemesi iptal etmişti.

Ayrımcı bir anlayışla getirilen %2 sendika barajından dolayı Diyanet Birlik-Sen üyelerimiz 14 ay üvey evlat muamelesi görerek eksik sendika pirimi almıştı.

Bu sebeple eksik ödenen finansal kayıplarımızın üyelerimize ödenmesi için açtığımız davayı kazandık.

 Bu zaferle birlikte sadece Diyanet Birlik-Sen üyeleri değil, Türkiye’de çeşitli hizmet kollarında faaliyet gösteren 186 sendikanın üyesini de ilgilendiren tarihi bu kararın lehimize sonuçlanması büyük bir başarıdır.

Bu suretle, mahkeme kararı gereğince; %2 sendika barajı nedeniyle üyelerimizin 2023 yılından itibaren 14 ay mahrum kaldığı maddi kayıplarının idare tarafından üyelerimize ödenmesi gerektiği Ankara 6. İdare Mahkemesi kararıyla onaylanmıştır.

Diyanet Birlik-Sen olarak üyelerimizin bize olan güvenlerini boşa çıkarmadığımız haklı mücadelemizi üyelerimiz lehine kazandığımız için gururluyuz sevinçliyiz.

Tüm mağdur edilen üyelerimizin gözü aydın.

Kenan Ak Diyanet Birlik Sen 

Genel Başkanı

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme