Türk Dünyası Kocaeli'de buluşacak

Kocaeli, 30 Temmuz'da çok önemli ve bir o kadar da anlamlı bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 1. Türk Devletleri Kickboks Şampiyonası Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenecek. Dev organizasyon öncesi Genç Kocaelililer Derneği'nde basın toplantısı düzenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Türkiye Kickboks Federasyonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Türk Devletleri Kickboks Şampiyonası Kocaeli’de düzenlenecek. 30 Temmuz’daki büyük heyecan öncesi Genç Kocaelililer Derneği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Kickboks Federasyonu Profesyonel Merkez Hakem Kurulu Başkanı Cengiz Pank ve Türkiye Kickboks Federasyonu Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Vedat Akbulut katıldı. Pank ve Akbulut organizasyon hakkında bilgiler verdi.

SALİM KAYICI’NIN SELAMLARI VAR
Organizasyonun basın koordinatörlüğünü Selda Hatun Tan, basın danışmanlığının da Erdem Övüç yaparken bu önemli buluşmanın yoğun ilgi ile karşılanacağına kesin gözü ile bakılıyor. Toplantıda selamlama konuşmasını yapan Türkiye Kickboks Federasyonu Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Vedat Akbulut sözlerine Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı’nın selamı ile başladı ve şu şekilde konuştu: Saygıdeğer basın mensupları… Öncelikle davetimize katılım gösterdiğiniz ilgi için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanımız Sayın Salim Kayıcı’nın selamı ile sözlerime başlıyorum.

SOYDAŞLARIMIZI KONUK EDECEĞİZ
30 Temmuz tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ana sponsorluğunda, Türkiye Kickboks Federasyonumuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan önemli bir organizasyonda birlikte olacağız. Türk Devletleri Birliği Kickboks Şampiyonası’na Kocaeli ev sahipliği yapacak. Soydaşlarımızı, kandaşlarımızı şehrimizde en iyi şekilde konuk edeceğiz.

TÜM DÜNYA İZLEYECEK
An itibari ile 7 Türk devletinden sporcularımız organizasyonumuzda yer alacak. Toplam 17 müsabakamız olacak ve 12’si TV 8.5’tan tüm dünyaya aktarılacak. Kocaeli’ye gelecek olan kickboksçular ülkelerinin en değerli sporcuları olacak. Kocaeli’den ve ülkemizden de birbirinden yetenekli sporcularımız kıyasıya bir rekabet içine girecek. Bu organizasyon Türkiye’de bir ilk olması ile de ayrı bir önem taşıyacak ve bu özel buluşmayı TV 8.5 da canlı olarak yayınlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve ekibimiz ile birlikte federasyonumuza yakışır bir organizasyonu daha geride bırakacağımıza inanıyorum.

DAVET EDİYORUM

Bu vesile ile desteklerinden ötürü Spor Kenti Kocaeli’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın’a, Kick Boks Federasyonu Başkanımız Sayın Salim Kayıcı’ya, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın İbrahim Aktürk’e ve bizleri her organizasyonumuzda yalnız bırakmayan siz kıymetli basın mensuplarına teşekkür eder, sadece Kocaeli değil, ülkemizdeki tüm kickboks severleri 30 Temmuz’da Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenecek olan Türk Devletleri Birliği Kick Boks Şampiyonası’na davet ediyorum.

ÇOK ÖZEL BİR ORGANİZASYON
Türkiye Kickboks Federasyonu Profesyonel Merkez Hakem Kurulu Üyesi Cengiz Pank ise şu ifadelere yer verdi: Değerli basın mensupları… Sizler iyi ki varsınız ve yaptınız bilgilendirici haberlerle bu sporun değerine değer katıyorsunuz. Emekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gerçekten çok özel bir organizasyonla birlikteyiz. Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanımız Sayın Salim Kayıcı da Türk Devletleri Kickboks Şampiyonası’na ayrı bir önem veriyor.

SPORUN SANATI SERGİLENECEK

Türk devletlerinin en kıymetli sporcularını ağırlayacağız ve konuklarımızı kendi evlerindeymiş gibi hissettirmek bizim asli görevlerimiz arasında yer alacaktır. Tabii ki ringe en güzel şekilde bizlere kickboks sporunun sanatını sergileyecekler. Maçın ardından ise hepimiz bir birimize sarılacağız. Bu heyecan şimdiden hepimizi sarmış durumda. Ana sponsorumuz Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın’ın destekleri için şükranlarımı sunuyorum. TV 8.5 aracılığı ile 70 ülkeden organizasyonumuz canlı olarak izlenebilecek. Türkiye Kickboks Federasyonu olarak da Vedat hocamın da dediği gibi bu organizasyonu başarı ile gerçekleştireceğimize olan inancım tamdır.

ÖZELLİKLE KADINLARIMIZA TAVSİYE EDİYORUM
Ben belki içindeyim ancak eğer tüm samimiyetimle kickboks sporunu herkese, özellikle de kadınlarımıza tavsiye ediyorum. Bu spor kas ve iskelet sitemimi açısından insan anatomisine çok fayda sağlıyor. Bir süre kickboks antrenmanı yaptığınızda kendinizi her anlamda özgüvenli, huzurlu ve dinç hissediyorsunuz. Türkiye’de en fazla lisanslı sporcusu olan branşlardan birisi olan kickboks branşı ile herkesin tanışmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme