U14 Kızlar Basketbol İl Şampiyonu Kocaeli Basket

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

8 Kasım 2022 tarihinde başlayan ve 21 Ocak 2023 tarihinde oynanan müsabakalarla sona eren Kocaeli 2022-2023 Necmettin Karataş Sezonu U14 Kızlar Basketbol Ligi Kupa ve Madalya Töreni Derince Yenikent Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kocaeli 2022-2023 Necmettin Karataş Sezonu U14 Kızlar Basketbol Ligi ilk üç sırayı alan takımlar:
1.    Kocaeli Basket Spor Kulübü
2.    Kocaeli Zirve Spor Kulübü
3.    Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü (Çayırova)

Kupa töreninde; birinci olan Kocaeli Basket Spor Kulübü’nün Şampiyonluk Kupasını ve madalyalarını sezona adı verilen eski Basketbol İl Temsilcisi ve spor adamı merhum Necmettin Karataş’ın kızları Aycan Karataş Pekdemir ve Gülcan Ünsür tarafından verilirken,
İkinci olan Zirve Spor Kulübü’nün kupa ve madalyaları Derince Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, üçüncü Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün (Çayırova) kupa ve madalyalarını ise Kocaeli Basketbol İl Temsilcisi Serkan Dağdelen verdi.

Sezonu namağlup olarak birincilikle bitiren Kocaeli Basket Spor Kulübü U14 Kız Takımı 7-9 Şubat tarihlerinde Çanakkale’de yapılacak olan Marmara Bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Önceki yıl bölge şampiyonasında grup birincisi olmalarına rağmen finalde Anadolu Şampiyonasına katılmayı kaybeden Kocaeli Basket U14 kız takımı bu sene işi sıkı tutuyor. Hedeflerini büyüterek, çalışmalarını arttıran önce Marmara Bölge, ardından da Anadolu Şampiyonasını geçerek Türkiye Şampiyonasına katılmayı hedefliyor. 

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kocaeli Basket Spor Kulübü U14 Kız Takımı Antrenörü Aynur Metin ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada;
“Kocaeli Basket Spor Kulübü olarak sezon başında hedeflediğimiz U14 takımımız Kocaeli Şampiyonluğu’nu kazandı. Oyuncularımıza özverilerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra adım adım devam etmek istiyoruz. İlk hedefimiz Çanakkale’de 7-9 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Marmara Bölge Grup Şampiyonası’nda başarılı olmak ve Anadolu Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmaktır. Çalışmalarımıza bu yönde başladık ve başarılı olacağımıza inancımız tam. Kızlarımız Kocaeli adını başarıyla temsil ederek, kupaları ilimize getirmek için mücadele edecekler” dedi.

KIZLARIMIZA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ
Takım hocalarından Ayhan Buğdacı da “Kızlarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Çalışarak hedefimize ulaşacağız. Okulların tatil arasını çok iyi değerlendireceğiz ve öncelikle bölge şampiyonasına ciddi hazırlık yapacağız. Köklü geçmişe sahip kulübümüz Kocaeli ve Türkiye basketboluna yeni sporcular kazandırmaya devam edecek. İl şampiyonasında mücadele eden bütün takımları kutluyor ve bundan sonraki turnuvalarda başarılar diliyorum. Bütün takımlardaki sporcularımız ve hocalarımız sporun özüne yakışır güzel mücadeleler verdiler. Kocaeli basketbolda yeni sporcularla adından söz ettirecektir” diyerek düşüncelerini dile getirdi.


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN