Ünlü, 'Muhtarlık Müdürlükleri kaldırılacak'

2019 Mart yerel seçimlerinin Körfez'de ki saha çalışmalarının startı muhtarlarla birlikte verildi. Kahvaltılı olarak gerçekleşen toplantıda muhtarlara seçimin ilk vaatlerinde bulunan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, başkanlığı kazandıkları belediyelerde muhtarlık müdürlüklerini, daire başkanlıklarını kaldıracaklarını belirterek, 'Belediye başkanı direk olarak muhtarla görüşecek, sorunlarını dinleyecek' dedi.

Tütünçiftlik sahilde Kasr-ı Çakır Restoran’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya, İl Başkanı Aydın Ünlü, İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Belediye Başkan Adayı Azmi Cihat Hatipoğlu, ilçe yöneticileri ve Körfez mahalle muhtarları katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Zeki Gürsu, muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu ve her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Demokrasinin ilk ayakları

Körfez Belediye Başkan adayı Azmi Cihat Hatipoğlu, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Muhtarlar demokrasinin ilk ayaklarını oluşturuyorlar. Kişilere değil de topluma yönelik çalışma yapıldığında hizmetler adil olarak gerçekleşir. Mahallelerde vatandaşla yönetim arasında köprü olan muhtarlar çileyi çeken taraf oluyor. Hizmet önce muhtardan isteniyor, olmayınca da suçlanan taraf haline geliyor. Bu nedenle muhtarlar yaşları be olursa olsun elleri öpülesi insanlar ve demokrasininm de ilk ayağını oluşturuyorlar” dedi.

Mevcut muhtarlar desteklenecek

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü konuşmasına Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamını ileterek başladı ve “Liderimin sizlere selamını iletiyorum. Ülke genelinde görevden alınan muhtarlar oldu ama Kocaeli’de bu olay yaşanmadı. Devletin kırmızı çizgilerine sahip çıkan mevcut muhtarları biz de destekleyecek ve yanlarında yer alacağız. Liderimim talimatı, hiç kimse mahalley6e muhtardan izinsiz girmesin, siyasi görüşünü konuşmasın şeklindedir. Muhtarlar belediye başkanları gibi seçilmiş insanlardır ve kendi isimleri, kişilikleri ile seçime girerler. Devletin kırmızı çizgilerine sahip çıkanlar, saygı duyanlar 2019 seçimlerinde MHP sizi destekleyecektir” şeklinde konuştu.

Müdürlükler kalkacak

Aydın Ünlü, 31 Mart sonrasında il başkanlıklarının da, muhtarlıkların da çok değişeceğini söyleyerek, “Belediyeyi kazandığımız yerlerde Muhtarlık Müdürlüklerini, daire başkanlıklarını kaldıracağız. Bu görevler belediye başkanında mental yorgunluğa neden oldu. Muhtar randevu almadan belediye başkanına çıkacak ve sorunları direk olarak iletebilecek. 472 muhtarı 3 kez ziyaret ettim. Sorunlarınızı biliyorum, protokolde size yer verilmiyor. Seçim sonrasında valilikle görüşeceğim ve seçilen muhtar belediye başkanının yanında protokolde yer alacak. Belediye kadrosundan bir kişi görevlendirilecek ve olmadığı zaman muhtarın yerine bakacak. Bu şekilde her muhtarlık için bir kişi istihdam edilmiş olacak, maaşı ve sigortası belediyeye ait olacak” dedi.

Konuşmalardan sonra muhtarlar mahallelerinde yaşanan sorunları anlatarak, kendilerini tanıttılar. Bu toplantı ile haftaya başlatılacak olan 40 artı 40 saha çalışmasının da ilk başlangıcı yapılmış oldu.

Bakmadan Geçme