• Haberler
  • Siyaset
  • 'Ürettiğimizi dünyaya yabancı gelinlerimizle pazarlayacağız'

'Ürettiğimizi dünyaya yabancı gelinlerimizle pazarlayacağız'

Vatan Partisi KBB adayı Ahmet Şahin, AKP'nin tanzim satış projesinin şahsına ait halk manavları projesinden çalıntı olduğunu belirtti. 'Kocaeli İhracat Üssü' projesinde ihracatın ilimizdeki yabancı gelinlerden 50'sinin belediyede çalıştırılarak yapılacağını söyledi

Vatan Partisi, 31 Mart yerel seçimlerine renkli adayları ve birbirinden ilginç projeleri, vaatleri ile giriyor. Vatan Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen toplantıda KBB adayı Endüstri Mühendisi AhmetŞahin ve Gebze adayı Mimar OrhanKadıoğlu projelerini anlattı. Şahin, AKP’nin tanzim satış projesinin şahsına ait halk manavları projesinden çalıntı olduğunu belirtti. “KocaeliİhracatÜssü” projesinde ihracatın ilimizdeki yabancı gelinlerden 50’sinin belediyede çalıştırılarak yapılacağını söyledi.

29 FİRMAYA İHRACATDANIŞMANLIĞI YAPIYOR

Ergenekon sürecinde FETÖ’cüler tarafından Ordu’dan ihraç edildikten sonra üretici firmalara nasıl ihracat yapabileceklerine dair danışmanlık hizmeti vermeye başladığını, 29 firmanın danışmanlığını sürdürdüğünü kaydeden Şahin aslında siyasete girmeye hiç niyeti olmadığını ancak projelerinin hayat bulması içinde siyasetten başka mecra olmadığını kaydetti.

MAAŞIMI BURS OLARAK BAĞIŞLAYACAĞIM

Şahin, “Makama, mevkiiye ihtiyacım yok. Başkan seçildiğimde maaşımı öğrencilere burs olarak bağışlayacak, 350 civarı Alman marka kiralık makam aracını iade edeceğim” dedi.

YİĞİT BULUT’U UYARMAYA ÇALIŞTIM

Mevcut ekonomik politikaların sürmesi halinde soğan, patates gibi ürünlerin bugünkü fiyatını iki seneden öngörüp Erdoğan’ın danışmanlarından Yiğit Bulut’a ulaşıp uyarmaya çalıştığını ancak sekreterine not bırakmaktan öteye geçemediğini kaydeden Şahin, iki mega projesinden biri olan “İhracat üssü” projesine dair şunları kaydetti:

HER 100 TL’NİN 78 TL’Sİ ARACILARA

“Dünyada 100 TL’ye tüketiciye ulaşan bir üründe üreticinin kasasına 82, aracının kasasına 18 TL giriyor. Bizde ise altı ayrı aracıdan ötürü, aracılara toplam 78 TL ödeniyor. Eline 22 TL geçen üretici, 17 TL tutarındaki maliyetten ötürü üretimi bırakıp şehirlerde inşaat işçiliği yapmaya başladı. tarladan 58 kuruşa çıkan domatesin tüketiciye satış fiyatı 9 TL.

128 KATRİLYONLUK ÜRÜN ÇÜRÜYOR

İkinci sorun ise plansız üretim. Her yıl 118 bin kilometre kalanı ekemiyor, 128 katrilyonluk ürünü çürümeye terk ediyoruz. Tarımda üçüncü sorun ise malın değerinde pazarlanamaması. Elin Avrupalısı’nın bizden tonunu 692 dolara aldığı portakalı Norveç’e 1286 dolara satması ağırıma gidiyor.

HALK MANAVI PROJESİYDİ

Çözüm halk manavı projemizdedir. Bu projeyi yayınladıktan iki gün sonra tıpatıp aynısı olarak, halk tanzimler başladı.

CAMİ YANLARINA SEYYAR MANAVLAR

Ülkemizde kişi başı tüketimin ne olduğu belli. Biz arz kadar üretim yapılmasını sağlayıp, üreticiden ürünü şu anki satış fiyatının üç katı bedelle satın alma garantisiyle ürettirip aldırdıktan sonra ilimizdeki 1205 caminin yanına kurulacak seyyar manavlar ile satışını yapacağız. Camileri ulaşılabilme kolaylığından ötürü seçtik.

HOLLANDA VE İSRAİL’DEN ALINTI

Bu manavlarda ise aracıları, yüzde 20 kar baskısıyla satış yaptırarak çalışacağız. Bu projede Hollanda’nın planlı üretim, İsrail’in de satış modelini birebir kopyaladık. Üreten ekonomi derken bunu kast ediyoruz. Bu şekilde tüketicinin mutfak maliyeti de yarı yarıya düşecek.

YABANCI GELİNLER PAZARLAYACAK

Sadece Gebze’de KOBİ diye tanımladığımız 6100 üretici var. Kendileri 7 ayrı dilde pazarlama yapan şirket kuramazlar, aylık 80 bin TL maliyeti olur. Biz Kocaeli’deki 647 yabancı gelinden 50’sini işe alacağız ve belediye kuruluşunda çalıştırıp, 7 ayrı dil bilmelerinin avantajıyla Türk ürünlerini dünyaya satacağız. Bu satışta patron da bizim üzerimizden kazancının yüzde 10’unu işçisine ikramiye olarak dağıtacak.

AYNI ZAMANDA PATRON PARTİSİYİZ

“Kocaeli ihracat üssü” projemizde dünya pazarının yüzde 71’ine çok yakın mesafedeki limanlarımız önemli bir avantaj olacak. Fındıktan üretici ülke olarak biz 3.1 milyar dolar, aracılar ise 8.6 milyar dolar kazanıyor. Fındık üreticisine, kilosu 20 TL’den alma garantisi verip aracıyı devreden çıkartacak ve son tüketici ile biz buluşturacağız. Amacımız total büyüme. İşçi partisi olarak biliniriz ama biz aynı zamanda patron partisiyiz. Projelerimizle hem onları hem çalışanlarını destekleyeceğiz.

VATANINI SEVEN İKİ 

SENELİĞİNE BİZE BIRAKSIN

İki yıl içinde ikisi mega olmak üzere 128 proje ürettim. İki sene içinde KBB’nin mevcut borcunu öder, sonra da her tür projeyi bu projelerden edindiğimiz kazançla hayata geçiririz. Biz projelerimize dair kaynağımızı söylüyoruz. Diğer adaylar da aynı şekilde açıklamalı. Ülkeyi, vatanı, milleti seviyorlarsa yönetimi iki seneliğine bize bıraksınlar ya da kamuoyu önüne çıksınlar. Projelerimizi hep birlikte kamuoyu önünde tartışalım.”

Bakmadan Geçme