Üzülmez '14 milyon tl borç ödedik'
Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez ve yönetimi, düzenledikleri basın toplantısı ile Kocaelispor'un mevcut durumunu ve ilk yarıyı da değerlendirmesini yaptı.
Üzülmez yaptığı açıklamada, ilk günden itibaren ilk işin transfer tahtasının açılması olduğunu ifade ederek, “Kocaelispor’un transfer tahtasının açılmasından bu yana başka bir görev biçmedik. Burada hem kamuoyunun bizlere vermiş olduğu destek, beklentinin yüksekliği, en önemlisi de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın Kocaelispor’umuzun önünü açan mücadelesi. Bizlere o büyük desteği olmasa bugün bu şartlarda olma olasılığımız çok düşük olurdu. Elbette bu teşekkürü fazlasıyla sayın başkanımız hak ediyor. Yönetici arkadaşlarımızın birazcık maddi manevi mücadelelerine fedakarlıklarına dikkat çekmemiz gerek düşünüyorum. Büyükşehir Belediye başkanımız bizi transfer tahtası açılışına vermiş olduğu katkı olmasa burada olmayabilirdik. Bu kulüp yapmış olduğu transferlerle, tesis yatırımlarıyla, primleriyle, deplasman yatırımlarıyla, bir önceki yönetiminin primlerini dahi ödeyen büyük bir manevi mücadelenin yanında büyük bir maddi kaynak oluşturan bir yönetimiz” dedi.
“GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN BORCUNU ÖDEDİK”
“Kocaelispor’u Süper Lig’e taşıyan yönetim olarak anılmak istiyoruz” diyen Üzülmez açıklamalarına şöyle devam etti; “Sütten ağzı yanmış yoğurdu üfleyerek yiyen, transferler yapamayan bir takımın taraftarının sıkıntılarını anlayarak ve bir daha bu sıkıntıları yaşatmayacak, gelecek anlamda da bu sıkıntıları tekrardan gün yüzüne getirmeyecek, ekonomik sıkıntıyla uğraştıracak hiçbir faaliyetin içerisinde değiliz. Belki 5 yıl 3 yıl öncesinin transfer ve ticari borçlarını hatta bir önceki yönetiminin, maç başları ödemesi, primleri, geçmiş dönem ticari ve transfer borçları dahi ödeyen bir yönetimiz. Bu yönetimi Kocaelispor’un arkasından konuşturacak bir şey olamayacağının altını çiziyorum. Kocaelispor’u düzlüğe çıkarmış ve Kocaelispor’u Süper Lig’e taşıyan yönetim olarak anılmak istiyoruz. Amacımız da bu. Bu sözümüzün de daima arkasında olacağız.”
14 milyon civarı bir borç ödedik” diyen Üzülmez, “Tahir beyin de bağışları, verdiği borçlar tamamı önceki yönetimin borçlarına gitti” dedi. Kocaelispor’a devredilen otoparklalar ilgili de konuşan Üzülmez, “Birinci amacımız otoparkları Kocaelispor’u kurumsal olarak işletebilmesi. Evet perşembe pazarı artık paralı olacak” diye konuştu.