Vali Yavuz, Bayram Namazı'nda Fevziye Camii'ndeydi

Kurban Bayramı namazını Fevziye Camii'nde eda eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Bayram namazına gelen çocuklarla da yakından ilgilenerek sohbet eden, onların bayramlarını kutlayan, bayram coşkularına, sevinçlerine ortak olan Vali Yavuz, hediyeler vererek onları sevindirdi. 

Namaz sonrası açıklama yapan Vali Seddar Yavuz: “Mübarek Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bu vesileyle aziz milletimizin, İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın dünyadaki huzurun ve barışın tesis edilmesine hizmet etmesini gönülden diliyorum. İslam dünyasın da kan ve gözyaşı akmaya devam devam ediyor ve bundan gerçekten büyük bir rahatsızlık duyuyor, bunun değişmesi gerektiğine inanıyor ve bu adaletsizliğin son bulmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Diğer taraftan bayram günleri; yardımlaşma, dayanışma ve sevinç günleridir. Kurban, aynı zamanda Allah’a yakınlaşma günleridir. Bu vesileyle özellikle ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan yetim, öksüz ve yaşlıların gözetilmesi, onların ihtiyaç ve sorunlarının çözülmesi fevkalade önemlidir. Kesilen kurban etlerinin de yine yardıma muhtaç olanlarla paylaşılması anlamına da geliyor. Bu bayramı yine aynı ruh, aynı anlayış ve dayanışma ile idrak edeceğiz, inşallah.”

Sürat Yapmayın, Emniyet Kemerinizi Takın

Valilik olarak bayram öncesi yapılan yardım ve çalışmalara değinen Vali Yavuz, tatile giden ve  dönecek olan vatandaşlarımıza da uyarılarda bulunarak şunları kaydetti: “Özellikle bayram öncesi ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için ciddi bir çalışma sergiledik. Ayrıca yetim ve öksülerin bayram sevincini yaşaması için de 3 bin evladımızın bayramlıklarını alarak teslim ettik. İnşallah bu bayramı da güzel bir şekilde idrak edeceğiz. 9 günlük uzun bir tatil var ve dolayısıyla vatandaşlarımız memleketlerine, tatil beldelerine gittiler ve bayram sonuna doğru dönüşler başlayacak, trafik yoğunluğu her zaman ki gibi çok fazla. Bu vesileyle bir kez daha yola çıkacak vatandaşlarımızı uyararak trafik kurallarına uymalarını, özellikle yorgun ve uykusuz yola çıkmamalarını, aşırı sürat yapmamalarını, emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını tavsiye ediyoruz. Ölümlü ve yaralanmalı kazalar duymak ve üzülmek istemiyoruz. Sevinç, kavuşma ve vuslat günlerini, ayrılık ve üzüntü günlerine dönüştürmeyelim.”

Bugünün aynı zamanda İzmitli hemşehrilerimiz için farklı bir anlam taşıdığını belirten Vali Yavuz; “Bugün İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, bu vesileyle bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milleti’nin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, 28 Haziran İzmit’in Kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Deprem Bölgesindeki Kardeşlerimizle Gönül Bağımız Devam Ediyor

Deprem bölgesine ilişkin soruları da cevaplayan Vali Yavuz: “Asrın felaketi diyebileceğimiz büyük bir depremle sarsıldık. Her şeyden önce depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve Yüce Türk Devletinin büyüklüğünü bir kez daha gördük;  yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığını, Cumhurbaşkanımızdan devletimizin en alt birimindeki görevlisine kadar büyük bir özveri, gayret ve çaba ile yaraları sarmaya devam ediyoruz. Ramazan ayında deprem bölgesinde kaldık, neredeyse 2 ay orada görev yaptık, oradaki kardeşlerimizle gönül bağımız devam ediyor. Bayramdan önce ismini hatırlamadığım, bilmediğim yardım ettiğimiz birçok insan telefonla, sosyal medya üzerinden bize ulaşmaya, güzel temennilerini iletmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ta bulunduğum için oradaki kardeşlerimizle müthiş bir gönül bağı oluştu. Bu yüzden ben de böyle bir dönemde afet bölgesinde görev almış olmaktan mutluluk duyuyorum. Aziz milletimizin bize ihtiyacı olduğu bir yerde onların yardımına koşmuş olmaktan gerçekten onur duyuyorum. Depremzede kardeşlerimiz merak etmesinler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz Türk Milleti büyük bir millettir, bu tür sınamaları her defasında başarıyla geçmiştir, en büyük kaybımız açıkçası hayatını kaybeden kardeşlerimizdir, onun dışındaki her şeyi yerine koyacağımızdan zerre kadar kuşkum yoktur. Nitekim bu geçen kısa süre zarfında neler yaptığımızı herkes gördü. Bazı noktalarda kalıcı konutları teslim ettik. Eleştiriler olabilir, eksikler söylenebilir ama yaşamadan anlaşılmaz, orada görev yapmadan görülmez, bu duygu başka bir duygudur, yoksa dışarıdan konuşmak en kolay iştir. Empati yapalım ve biz olsaydık neler yapabilirdik gibi soruları kendimize soralım. O yüzden orada yapılanları aziz Türk Milletimizin ve Devletimizin başarısı olarak görüyorum. Başarıyı paylaşalım, birbirimizi motive edelim daha iyisini yapalım inşallah.” diyerek hep birlikte daha nice bayramlara huzur, sağlık ve mutluluk içinde kavuşma temennilerini iletti.

Fevziye Camii bahçesindeki vatandaşlarımızla da bir süre hasbihal eden Vali Yavuz, herkesin bayramlarını kutladı. 

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme