Vatandaş ekmek zammına ne dedi?

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın aldığı karar doğrultusunda bugünden itibaren geçerli olan zamlı ekmek tarifesini vatandaşlara sorduk. Kimi vatandaş ekmek zammına tepki gösterirken, kimi vatandaş da yaşanan ekonomik sıkıntının dünya genelinde olduğunu belirtti

İşte vatandaşlardan aldığımız cevaplar…

MUHAMMET ÇETİN: "Dünya ekonomik sıkıntı içinde malum yani fırıncılara da hak vermek lazım…Un  maliyeti artınca fırıncılar de ekmeği zam yapmak zorunda kalıyor. Zam yapmasa kendi ticari geleceği sıkıntıya geriyor , devletimiz elinden geldi kadarla bu konuda mücadele veriyor, bu sıkıntı zaten sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada yaşanıyor." 

 

GÜLDEN DENİZ: "Zaten asgari ücret çok düşük, aile kalabalık, kira fiyatı yüksek, ekmek 5 TL oldu artık geçinmek çok zorlaşıyor. Bizim gibi az aileler bir şekilde geçinebiliyor fakat kalabalık ailelerin geçinmesi gittikçe zorlaşıyor, bu yüzden çok üzülüyorum." 
 

KEMAL BELİKLİOĞLU: "Ekmek bugün 5 TL olur, 6 TL de olur… Bu ülke tarım ülkesi, fakat öğretim yok…Türkiye gibi buğdayın zengin olduğu ve üretimin çok olduğu bir ülkede ekmek tekrar zamlanmasın ve ulaşılması zor olması gerçekten acınası bir durum ekmeğin ucuzlamasına ve ulaşılabilir olmasını istiyorum."

(Haber: Zeliha Özbay  - Sima Muradi)

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme