• Haberler
  • Gündem
  • Veteriner Hekimler Odası Başkanı O işletme işini çok iyi yapan bir işletme

Veteriner Hekimler Odası Başkanı O işletme işini çok iyi yapan bir işletme

Kocaeli Veteriner  Hekimler  Odası Başkanı Orhan Altuntaş  Kocaeli'de  görülen şarbon vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin gündemine oturan şarbon hastalığıyla ilgili bugün Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Altuntaş şarbon ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Altuntaş açıklamasında, “Şarbon Türkiye’nin gerçeği bunu kabullenmek ve gerekli tedbirleri almak zorundayız. Basında ve kamuoyunda şarbonla ilgili abartılı haberleri gereksiz buluyorum. Şarbon 2012’den beri Türkiye’de var olan bir şey. Kocaeli’de bu yıl beş şarbon vakası görüldü. Bunlar Gölcük’te iki, Tavşanlı, Hereke , İzmit’te beş  şarbon vakası görülmüştür. Şarbon hastalığında son on yılda sadece on ölüm görüldü. Bu hastalığın insandan insana bulaşması mümkün değil. Bu fırtınanın bir anlamı yok” diye konuştu.

ŞARBON VAR DEMEK O İŞLETMEYE İFTİRA  ATMAK OLUR

Altuntaş konuşmasının devamında, “Şarbon haberleri yerine Türkiye’nin önündeki en büyük tehdit olan hormonlu gıdaları haberleri yapılmalıdır. Tarımda milli ve yerli üretime geçilmelidir. Bu böyle devam ederse 2050’ler kanser vakalarının önüne geçemeyiz. Şarbon ilimizde görülmüştür karantina bölgesi sadece tedbir amaçlıdır. Şarbonlu etin karantina bölgesindeki yerden alındığını bilemeyiz o yüzden orada şarbon vardır demek o işletmeye iftira atmak olur” şeklinde konuştu.

İşletme içerisinde ölen hayvan yok

Şarbonun bir Türkiye gerçeği olduğunu söyleyen Altuntaş, bu kadar fırtına koparmanın anlamı yok derken aynı zamanda “Kocaeli Gölcük ilçesinde büyük bir işletme hakkında şarbonla ilgili bir haber yapıldı. Bu işletme içinde ölen hayvan yok. Bir vatandaş eti kendisi getirmiş. O işletme işini çok iyi yapan bir işletme. İşletme içerisinde ölen hayvan yok. Türkiye’de ithalatta ilgili hatalar yapılmıştır. Dışarıdan yapılan hatalarda veteriner hekimler devre dışı bırakılmıştır. Türkiye’de haber yapılması geren husus şarbon değil, genetik yapısı değişen ürünler ve tarımlardır. Türkiye’nin acilen milli tarım seferberliği ilan etmelidir. 1980’li yıllara geri dönülmelidir. Köylerden kentte göçü engellenmelidir. Türk halkının öz kaynakları yabancı çiftçilere verilmesi kabul edilemez” diye konuştu.

Bakmadan Geçme