Köse'den Sirmen'e yaylım ateşi

Basın şehidi Çetin Emeç üst geçidine adının verilmesiyle gündeme gelen İzmit eski Belediye Başkanı Erol Köse partinin kamuoyuna gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulundu.

Eski İzmit Belediye Başkanı Erol Köse, Çetin Emeç üst deçidine adının verilmesi ile gündeme gelmesinin ardından CHP il binasında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile birlikte düzenlediği basın toplantısında siyasi geçmişinden kesitler veren Erol Köse; "Ben yapımında emek ve söz sahibi olduğum Yahya Kaptan Mahallesi'ne adımı vermek isteyen dönemin TOKİ başkanı Yiğit Gülöksüz'ün bu yöndeki önerisini reddetmiş bir adamım. Sağlığımda adımın sokak veya caddelerine verilmesini isteyen meclis üyelerini terslemiş bir adamım. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bana Yenidoğan'daki bir üst geçide adımın verileceğini söylediği zaman ben bu üst geçidin basın şehidi Çetin Emeç'in adını taşıdığını bilmiyordum. Başkanın önerisini nazik bir davranış olarak kabul ettim. Sonraki günlerde bu konu neredeyse ülke sorunu haline geldi. Sefa Sirmen bu nedenle benim partiden ihraç edilmemi isteyecek kadar ileri gitti. Benim partiden ihracımı isteyecek olan en son kişi Sefa Sirmen'dir. Çünkü ben Sefa Sirmen'in siyasi hayatında önemli rol oynamış biriyim. Belediye başkanı ve milletvekili olmuşsa o süreçlere benim katkımı ne kendisi ne de başkaları inkar edebilir. Ben bu durumda basın şehidi Çetin Emeç'in adını taşıyan üst geçide adımın verilmesini kabul etmeyeceğimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a bildirdim. Kendisi, bunun meclis kararı olduğunu belirterek, adımın verileceğini söylemiş olsa da ben o üst geçide Erol Köse adını büyük harfler ile yazsalar dahi kabul etmeyeceğim. " şeklinde konuştu.-Yaşar AKKAMIŞ

Bakmadan Geçme