Başsavcı Korkmaz'dan Koçarslan cinayeti açıklaması

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz makamında 2019 adli yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirirken Koçarslan cinayeti ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz makamında 2019 adli yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde aydınlanan Koçarslan faili meçhul cinayeti ile ilgili de konuşan Korkmaz, “Daha önce soruşturma yapılmış. Olayın failiyle ilgili yeterli delil olmadığı için takipsizlik kararı verilmiş. Ancak ölenin yakınları itiraz edince hakim takipsizlik kararını kaldırarak dava açılmasını istemiş. Delil olmadığı için faile beraat verilmiş. Ölenin yakınları kararı temyiz etmişler, Yargıtay da onaylamış. Kişiyle ilgili kesin hüküm meydana gelmiş. Emniyet Müdürlüğümüz dosyayı tekrar ele aldı. Olayın diğer faillerini buldu. Biz de mahkemeye sevk ettik. Asıl failin tutuklanması zor, çünkü hakimin kesin hükmü var, yargılanamaz. Biz de dedik ki yargıtayımızın belki görüşünü değiştirebiliriz. Dava açtık. Böylece vicdanların kanamasına engel olmaya çalıştık” dedi.

ACELE EDİLDİ

Korkmaz, “Suça yardım kapsamında hakim değerlendirmeye gitmedi ve kişileri serbest bıraktı. Biz de bunun yanlış olduğunu düşünerek karara itiraz ettik. Diğer hakim talebimizi haklı görerek iki kişiyi tutukladı. Soruşturma dosyasında aslında adam öldürmeden hariç bir de yapma ve hürriyetten yoksun kılma var. Bu işlem soruşturmada gözden kaçmış. Bu suçları da dosyaya koyduk. Bu suçlardan soruşturma açtık. Hukuku işleterek faillerin tutuklanmasını sağladık. Yani asıl fail yağma ve hürriyeti yoksun kılmaktan tutuklandı. Artık mahkeme bunu değerlendirecek. Yargıtay'ın bu dosya ile içtihat değişikliğine gideceğini ümit ediyorum. Bu işin 3 faili var inşallah gereken cezayı alacaklar. Bu davada temel hata sulh ceza hakiminin verdiği kaldırma kararı. Orada acele edilmiş” dedi.

Bakmadan Geçme