Hayal Kahvesi'ne baskın! Konserler iptal

Symbol AVM'de bulunan ve 3 yıldır göz göre göre alkol ruhsatı olmadan işletilen Hayal Kahvesi, yine baskın yedi. Alkollerine el konulan işletme, bugün gerçekleştirilecek Levent Yüksel konseri de dahil tüm konser programlarını iptal etti. Öte yandan Başiskele Belediyesi de işletmeye cuma gününe kadar süre verdi

 

Symbol AVM’de 2017 yılında açılışı yapılan Hayal Kahvesi Kocaeli, o günden bu yana alkol ruhsatı olmadan faaliyet gösteriyor. Yatırım ruhsatı belgesiyle birlikte İl Tarım Müdürlüğü, Hayal Kahvesi’ne TAPDK belgesi vermişti ancak hastane yanında olmasından dolayı Turizm Bakanlığından Hayal Kahvesi’nin ruhsat başvurusuna onay çıkmadı. 3 yıldır, Bakanlıktan ruhsat alamayan, hastane yanında bulunması nedeniyle yasalar çerçevesinde ruhsat alması da imkansız olan Hayal Kahvesi, bugüne kadar ruhsatsız şekilde alkollü olarak işletilmeye devam etti.

BUGÜNKÜ KONSER DE İPTAL

Kim ya da kimlerin kolladığı bilinmeyen Hayal Kahvesi, bu süreçte pek çok kez İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinden uyarı aldı, baskın yedi, alkollerine el konuldu ancak Bakanlıktan ruhsat alamadığı için ruhsatsız şekilde yasaları çiğneyerek faaliyetini sürdürdü. Ve Hayal Kahvesi, son olarak bir baskın daha yedi. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, Hayal Kahvesi’nin genel merkezi konumunda olan Kavanlar’a ait mekana baskın yaptı, alkol satışını tespit etti, ceza kesti ve alkollere el koydu. Baskınlar nedeniyle Symbol AVM’de bulunan Hayal Kahvesi, konserlerini iptal etti. Bugün gerçekleştirilmesi beklenen Levent Yüksel konseri de iptal oldu.

CUMA GÜNÜ MÜHÜRLENEBİLİR

Öte yandan ruhsatsız Hayal Kahvesi’ne bir şok da Başiskele Belediyesinden geldi. Belediye ekipleri, Hayal Kahvesi’ne 8 Kasım Cuma gününe kadar ruhsatını getirmesi için süre verdi. Bakanlıktan ruhsat almak için girişimlerde bulunmayı sürdüren ancak hastane yanında olması nedeniyle bu ruhsatı alması imkansız görülen Hayal Kahvesi’nin cuma gününe kadar, Başiskele Belediyesine alkol ruhsatını götürememesi halinde mühürleneceği öğrenildi. Genel merkez konumunda bulunan ve buna rağmen 3 yıldır ruhsatsız olarak faaliyet gösteren Hayal Kahvesi’nde sona yaklaşılıyor.

Bakmadan Geçme