Türkiye'nin konuştuğu olayda dosya kapandı

Türkiye'yi üzen 'intihar eden baba İsmail Devrim' haberini yapan gazeteci Ergün Demir gözaltına alınmış ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Savcılık 'kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına' karar verdi. Böylece soruşturma dosyası kapandı.

Körfez Yukarı Hereke 17 Ağustos Mahallesi Ortanca Sokak 19. Ada E-3 Daire 1’de oturan İsmail Devrim (45), 20 Eylül 2018 tarihinde intihar etmişti. Bir trafik kazası sonrası raporlu olan baba Devrim’in, lisede okuyan çocuğuna okulun istediği pantolonu alamadığı için canı çok sıkılmış ve sonrasında bu acı olay meydana gelmişti. Olay sonrası acılı ailenin evine giden ve İsmail Devrim’in eşiyle görüşen Gazeteci Ergün Demir’in haberi büyük yankı uyandırmıştı.

Yürütülen soruştuma sonucunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu ama Ceza Mahkemesi Kanunu’nun 235. maddesi gereğince uzlaşmaya tabi suçlardan olduğu anlaşılınca konu uzlaştırıcıya gönderildi. Her iki tarafın da herhangi bir edim talebinde bulunmaması ve uzlaşılması nedeniyle Körfez Cumhuriyet Savcılığı ‘kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına’ karar verdi. Böylece soruşturma dosyası kapadı.

Bakmadan Geçme