Halk ekmek yarın satışta!

Halk Ekmek projesi, İzmit'te belirlenen 15 ayrı satış noktasında 200 gram ekmek 1 TL olarakyarından itibaren satışa sunulmaya başlanacak.

2019 yerel seçimleri ile birlikte gündeme gelen ve bir süredir  hazırlıkları devam eden Halk Ekmek uygulaması hakkında Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı konuştu;  “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile yapılan görüşmelerde, uygulama kapsamındaki ilçe belediyelerini de kapsayacak şekilde 7 Ekim 2019 tarihinde imzalanan bir protokol ile uygulamaya geçiyoruz” dedi.

HALK EKMEKTE İLK UYGULAMA İZMİTTE

Sarı; ‘İlk uygulamanın İzmit’te olacağı ve İzmit Belediyesi tarafından imza altına alınan protokol kapsamında, yerleri müştereken belirlenen 13 satış noktasında, protokol gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından konacak satış büfeleri ile uygulanacağını belirten Sarı, halk ekmekle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Halk ekmeğin 200 gramının 1 TL’den satılacağını vurgulayan Başkan Ali Sarı, ‘7 Ekim 2019 tarihinde protokol imzalamıştık. 2 Aralık Pazartesi günü satışa başlıyoruz. Sabah 07.00-09.00 öğlen 12.00-14.00, akşam 17.00-19.00 saatleri arasında satış yapılacak. Pazartesi günü saat 12.00’de Bulvar’daki büfenin önünde bir açıklama yapacağız’ dedi.

ÇALIŞANLARI MAHALLELİ EV HANIMINDAN SEÇTİK

Sarı açıklamalarına şöyle devam etti; ‘Büfe çalışanlarının büyük çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Çalışanları, mahalledeki ev hanımlarından seçtik. Büfelerimiz Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri açık olacak. Pazar günleri ise kapalı olacak. Faaliyete geçen büfelerde ekmek alan vatandaşlara bir kereliğine mahsus bez poşet de verilecek. İlimizde birçok kurum ve kuruluşta faaliyete geçen sıfır atık projesi çerçevesinde halk ekmek satılacak büfelerde naylon poşet satışı olmayacak. Vatandaşlar, bir sonraki alışverişlerine Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği bez poşetlerle gelecek. Kocaeli Fırıncılar Odası’nın büyük emekleriyle bugüne gelen halk ekmek büfelerinde İzmit fırıncı esnafının kaliteli ve hijyenik halk ekmeğini vatandaşlara sunulacak.’ ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek yarın Cumhuriyet Parkı'nda saat 12:00'de kurulacak olan standda satışa sunulacak.

Bakmadan Geçme