İzmit belediye meclis toplantısında 'kurnazlık' tartışması!

İzmit'te düğün salonlarının 1 TL olması belediye meclisinde tartışmakta sebep oldu. AK Partili BelediyeMeclis Üyesi Muharrem Tutuş, 'Siz bizden belediyeciliği, biz de sizden kurnazlığı öğreneceğiz' dedi.

İzmit Belediye Meclis toplantı, meclis toplantı salonun Fatma Kaplan Hürriyet Başkanlığında yapılıyor. Meclis toplantısında düğün salonları ile ilgili tartışsam çıktı. Mecliste bir konuşm yapan AK Partili meclis üyesi Mahrem Tutuş’un konuşması sırasında sarf ettiği” kurnaz” kelimesi sonrası Hürriyet tepki gösterdi.

Karşılıklı konuşmaların ardından Tutuş konuşmasında şunları söyledi. “Bizler kurulduğu günden bu yana 15 yıldır İzmit’te aralıksız hizmet etmiş ve şehrimize değerli eserler kazandırmış bir partinin mensuplarıyız.

AK Parti olarak; iktidara geldiğimiz günden bu yana bizlerin fıtratında milletimize hizmet aşkı var. Milletimize hizmetkar olmak var. Bunu yaparken de, ne siyasi rakiplerimizi ne de vatandaşlarımızı kandırmak, onlara çalım atmak ve aldatmak hiçbir zaman aklımızdan geçmemektedir. Sonuçta bizim için önemli olan millete hizmet etmektir. Olaylardan, gelişmelerden siyasi rant elde etmek, kendimizi parlatmak önemsizdir. Bugün düğün ve nikah salonu ücretlerinin 1₺ ye indirilmesi ile ilgili komisyon kararını, meclise gelmeden milletimize yansıtma şekliniz, maalesef siyasi etik ve nezaketini kaybetmiş muhalefet anlayışının bir yöneticide vücut bulmuş halinin göstergesidir.

Şöyle ki; Bu konudaki teklif Temmuz ayı meclis toplantımızda sizin tarafınızdan EYT polemiği amaçlanarak gümdeme getirilmiş idi. Aslında bu teklifiniz bile milletimize hizmet anlayışından çok, sürekli siyasi malzeme olarak kullandığınız EYT’lilere şirin gözükme çabasıydı. Cumhur İttifakı olarak, bizler bu teklifin meclise sunulmasını kabul etmeyerek, toplumun her kesimine ve hatta Devlet Okullarımızı ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızı da kapsayacak şekilde ücretin 1₺ olmasını AK Parti ve MHP olarak çoğunluğunu oluşturduğumuz komisyonda kabul ederek meclisin onayına gönderdik. Birçok konuda olduğu gibi Cumhur ittifakının teklif edip, çalışarak meclise getirdiği bu konuda da, sizler hazıra konup yine şov peşinde koştunuz.

İzmit’te her belediye başkanı arkasında bazı izler bırakmış ve bir isimle de anılır olmuştur.Siz bu hal ve hareketlerinize devam ettiğiniz sürece İzmit sizi (bunu inanarak söylüyorum) “Kurnaz Başkan” olarak anacaktır. Lütfen artık "Türkiye'de herşey olursunuz, rezil olmazsınız" sözünü kendinize şiar edinmekten vazgeçiniz.  Anlaşılan o ki, sizlerin bizden hizmet adına öğreneceğiniz şeyler olduğu kadar; bizlerin de sizden kurnazlığı, hazıra konmayı, üretmeden şov yapmayı öğrenmeye ihtiyacımız vardır.

Ancak bunları uygulamak için değil, milletimizi daha fazla aldatıp, kandırmanızı önlemek için bilmemiz gerektiğinin de farkındayız.  Bu vesile ile size sormak istiyorum sayın başkan; şuan meclisimiz bu salon ücretlerini 2000 ya da 5000₺ yapma kararı alsa bunu nasıl durdurabilirsiniz? Buna ne gücünüz yeter ne de yetkiniz var. Yakın zamanda bu salonları da ben yaptım derseniz şaşırmayacağız artık.  Ve son söz, AK Parti ve MHP grupları olarak önce komisyona getirip, kararlı duruşumuzla komisyonda oybirliği ile kabulünü sağladığımız bu kararın kentimize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” Tutuş’un konuşmasına CHP grubundan tepki yağdı.

CHP grubundan “Antik Kapı’da bedava etkinlik yapabilecek miyiz?” gibi söylemler yükseldi.

Bakmadan Geçme