Büyükşehir'de olağanüstü meclis!

Belediye meclislerinin üç ay ertelenmesi kararının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bazı gündem maddeleri ile olağanüstü toplandı.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen meclise İzmit belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katılmadı.

Kiralar ertelendi

Gündemin 4. maddesi olan büyükşehire ait kiralık taşınmazların üç ay süre ile kiralarının ertelenmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Bu karar göre Büyükşehir’in kiracısı olan vatandaşlar üç ay kira ödemeyecek.

Bakanlığa devir kabul edildi

Bugün gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Olağanüstü Meclis Toplantısında tramvay hattı yapım işinin bakanlığa devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 300 Milyon TL’lik tramvay hattı yapım işi bakanlığa devredildi.

Büyükakın’a yetki verildi

Mecliste il genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüslerine 16 milyon liralık destek verilmesi ve Derince Eğitim ve Araştırama Hastanesi önünde eski Askeri Hastane'nin 40 dönümlük arazisine yapılacak olan Sahra Hastanesi'nin yerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi dahil 5 gündem maddesi ilgili komisyonlara gönderildi. Şehir Hastanesi'ne gidecek olan tramvay hattının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilmesi için Büyükakın’a yetki verildi.

Bakmadan Geçme