Vicdansız BRİSA!

Kocaeli'deki lastik fabrikalarının büyük çoğunluğu işçilerin sağlıklarını düşünerek üretime ara verirken Sabancı Holding'e bağlı Brisa, işçilerin sağlığını hiçe sayarak üretime devem etti.

Türkiye lastik pazarında öenmli bir yere sahip Brisa, ara verdiği 3 haftalık dönemde hammadde ihtiyacını karşılayarak aralıksız üretime yine devam etti.

Pandeminin pik yaptığı dönemde bile işçilerini çalıştırmaya devam eden Brisa, bunu bir başarı gibi anlatması insanları şoke etti.

Gazetelere verdiği reklamlarla kamuoyu oluşturan Brisa CTO Yardımcısı Haluk Kürkçü, işçilerin sağlığını hiçe saymalarını başarı gibi anlattı.

''Pandemi döneminde işçi çalıştırmak başarı mı yoksa vicdansızlık mı?''

Brisa yönetimi tarafından gazetelere verilen reklamlara karşılık haberlerini yayınlayan yerel gazeteler de Brisa'nın çok başarılı olduğunu yazdılar.

Oysa yapılan büyük vicdansızlıktı. Öyle ki fabrikadaki yüksek ateş ölçümlerinde sadece ateşi yüksek işçileri evine gönderen Brisa yönetimi, diğer işçileri çalıştırmaya devam etti.

Yemekhanelerde bile korkarak yemek yediklerini dile getiren işçiler, koronavirüs çıkan arkadaşlarının bir süre sonra tekrar işe başladığnın belirterek kimde bu virüs var kim de yok bilmiyoruz. dediler.

Brisa işçisini hasta haliyle bile çalıştıran lastik fabrikasının bu hareketi toplumda büyük tepki çekmişti. Bütün bu süreçte işçisinin sağlığını düşünmeden üretime devam eden Brisa'nın bu yaptığını başarı gibi göstermek vatandaşın vicdanını sızlattı.

Paralı haberin belgesini yayınlıyoruz!

İşte Brisa CTO Yardımcısı Haluk Kürkçü'nün gazetelerde olumsuz haber çıkmaması için ve kendi servis ettikleri haberlerin yayınlanması için verdikleri o reklam;

Bakmadan Geçme