Kartepe Belediyesi hakkında ciddi iddia!

Kartepe İYİ Parti İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Facebook hesabından bir paylaşımda bulunarak Kartepe Belediyesi içerisindeki personele mobing ve psikolojik şiddet uygulandığını söyledi.

Kartepe İYİ Parti İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Facebook hesabından bir paylaşımda bulunarak ilçe sorunlarını dile getirirken Kartepe Belediyesi'ne yüklendi.  Haluk Tamyüksel Kartepe Belediyesi içerisinde çalışan kadın çalışanlardan aldığı bilgileri de yazısına ekleyerek personele mobing ve psikolojik şiddet uygulandığını dile getirdi. 

İşte Haluk Tamyüksel'in o paylaşımı;

"Hepimizin malumu Kartepe Belediyemiz ,uzun zamandır görmek istediğimiz görüntüsünden uzak bir halde, içerisinde yaşanan yönetimsel sıkıntılar ve geçmiş başkanlar ile idarecilere yakın kadroların iç çekişmeleri dolayısı ile hizmet üretmek yerine basına da yansıdığı şekli ile dışardan bakan bizlere , içerisinde bolca dedikodu üreyen tıkanmış ve tükenmiş bir yapı görüntüsü vermektedir. Proje ve icraatlar ile anılmasını hayal ettiğimiz Belediyemiz maalesef, 90'lı yılların pembe dizilerine nazire yaparcasına tuttuğumuz her tarafından farklı bir olay ve sıkıntı ile karşımıza çıkmaktadır.

"Personele mobing ve psikolojik şiddet"

İYİ Parti Kartepe Teşkilatı olarak, haksızlığa uğrayan vatandaşımıza sahip çıktıkça, sorunları dile getirdikçe ilçemizi idare edenler veya idare ettiğini sandığımız mecralar, verecek cevapları olmadığından susmaya devam ediyorlar. Tabi haklılar konuşmamakta, muhalefetin ilçe başkanına cevap veripte kendi yüksek ve ulaşılmaz mertebelerine çıkartacak halleri de yok bizim gibi garibanları.
Lakin tüm bu kibri ve özgüveni anlasak da, bunca uyarımızdan tarafımıza ulaşan onlarca belediye personelinin anlattıkları sayesinde edindiğimiz bilgileri, içeride özellikle bayan personellere uygulanan mobing ve psikolojik şiddet sona ermedikçe kamuoyu ile paylaşmaktan imtina edeceğimizi düşünmelerini bir türlü anlayamıyorum. Sokakta ki Vatandaş adaletsizlikten, liyakatsizlikten zaten bunalmıştı, lakin dokundukça görüyoruz ki iktidar odaklarının kendi içlerinde ki insanlar da artık adaletsizlikten patlama noktasına gelmiş. Sırf ekmek davası için yaşadıkları zulme boyun eğmekteler.

Ben bugün buradan sadece 4 kadın personel hakkında duyduklarımı soracağım..

1- Alo Evlat'ta çalışan ve evlere yardıma giden eşini kaybetmiş bir hanımefendi, iş arkadaşı hastalanınca örf adetlerimize uymayacak şekilde bir eve tek başına çalışmaya gitmeye zorlanmış, sonrasında ise işinden olmamak için çaresizce işine gitmesine rağmen amirine itaatsizlikten yevmiyesi kesilmişmidir?

2- Yine Belediyemiz de son zamanlar da basına da sıkça yansıyan Zemin Etüd'çü bir hanımefendi, oturacak bir koltuk bir masa hatta bayan için uygun lavabosu dahi olmayan fen işleri garajına gönderilmişmidir? Aynı bayanın personel kartının fen işleri garajı haricinde tanımı silinmiş midir? Belediyemiz de hakarete maruz kalmış mıdır?

3- Yine belediyemizde son yılların hem belediye hem de ak parti açısından en popüler isimlerinden biri olan bir hanımefendi önceki başkana yakınlığından dolayı görevinden karga tulumba alınarak hatta eşyaları başkalarınca toparlanıp kendisine verilerek gönül bağı mağazasına gönderilmiş midir? Kapıdan çıkarken kendisine verilen telefon hattı ve bilgisayar apar topar elinden alınmış mıdır?

4- Yine kültür müdürlüğünde istihdam olan ve eşini kaybetmiş, tek çocuğu ile yaşayan bir hanımefendi şartlarının uygun olmadığı, çalışırken çocuğuna bakacak kimsesinin olmadığı bilinmesine rağmen antik köfteye vardiyalı bir şekilde bulaşık yıkamaya gönderilmiş midir? Durumunu izah ettiğinde istifa etmeye yönlendirilmiş midir?

"Bunlar kadına şiddetin türevleridir"

Bunlara benzer kadın ve erkek personellerle ilgili onlarca sorum var lakin, özellikle kadınlara öncelik vermemin de bir sebebi var. Bakın beyler; kadına şiddet sadece fiziksel olmaz, psikolojik baskı kurmak , mobbing uygulamak, hakaret etmekte , odalarda kapı arkalarında tehdit etmekte kadına şiddetin türevleridir ve bu tavır ne dinimize nede töremize yakışmaz. Cem Şakoğlu'nun Gazete de yer alan köşe yazısında ki hali ile arkasında dayısı olanların ve Erkek personel tehdit ettiğinde kedi olanların , kimsesi olmayan kadın personele karşı aslan kesilmesini de ibretle izliyoruz.

Konunun muhataplarının kendilerini bildiğinden yola çıkarak buradan kendilerine sesleniyorum bilsinler ki 140.000 nüfuslu Kartepe'de kimsesizlerin kimsesi İYİ Parti'dir, mağdur olanın yanında olmaya , , kısa çöp görülenin uzun çöp üzerinde ki hakkını korumaya devam edeceğiz..

Unutulmamalıdır ki ne vatandaş ne de personel iktidar sahiplerinin değil hepimiz gibi sadece Allah'ın kuludur."

Kartepe Belediyesi hakkında ciddi iddia!
Kartepe Belediyesi hakkında ciddi iddia!
Kartepe Belediyesi hakkında ciddi iddia!

Bakmadan Geçme