Çocuk ticareti iddiaları meclis gündeminde!

Amerika'da kaçırılan çocukların bir internet sitesi üzerinden satıldığına yönelik ortaya atılan iddialar Türkiye'ye de sıçradı. Türkkan konuyu meclis gündemine taşıdı.

ABD’de yaşanan Wayfair adlı e-ticaret sitesi üzerinden gerçekleştirildiği iddia edilen çocuk ticareti iddiaları ülke sınırlarını aştı. Türkiye’de ise Trendyol isimli site üzerinden gerçekleştirildiği iddia edilen skandal üzerine şirket açıklama yaparak iddiaları yalanlarken, iddiaya konu satıcıların hesaplarını kapatarak, ürünleri web sitesinden kaldırdı. Ancak Sami Değirmencioğlu isimli kullanıcının farklı sitelerde de piyasa yatının oldukça üzerinde çocuk kıyafetleri sattığı ve ürün çeşitlerinin bir elin parmaklarının sayısını geçmediği görüldü. Piyasada 100 ila 400 lira arasında benzer kıyafetler satılırken web sitesi üzerinde 290 bin lira gibi oldukça yüksek yatlardan satış yapılması akıllara ürünlerin paravan olduğunu, arkasında kirli bir ticaretin bulunduğu şüphelerini akıllara getirdi.

Türkkan gündeme getirdi
İyi Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise ilgili şirketin açıklamalarının yetersiz olduğunu belirterek, kamuoyunda şüphelerin ve endişelerin ortadan kaldırılması için konuyu meclis gündemine taşıdı. İyi Partili Türkkan, yanıtlaması istemiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a verdiği soru önergesinde konuyla ilgili geçiştirilen sorulara yanıt aradı.

Bakmadan Geçme