'Kocaeli'den İzmir'e teknoloji koridoru kuruyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Milletlerin ve devletlerin asırlara sari sonuçları olan dönemleri bulunduğunu belirten Erdoğan, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son 7 yılda tarihi bir dönemden geçtiğini söyledi. Bu dönemin içinde her türlü tuzak, saldırı, oyun, ihanet, acı ve sıkıntı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Yine bu dönemin içinde her türlü mücadele, her türlü kahramanlık, her türlü cesaret, her türlü zafer vardır. Hamdolsun, saldırı ve ihanet safı başarısız olmuş, mücadele ve kahramanlık safı, yani milletin safı her türlü imtihandan alnının akıyla çıkmıştır." diye konuştu.

“YERLİ OTOMOBİL PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Erdoğan, şöyle devam etti: “2023 stratejimizi açıkladık. İhtiyaç duyduğumuz ürünleri kolayca üretebildik. Sağlık alanında yenilikçi ürünler geliştirdik. Yerli yoğun bakım solunum cihazı ile hem ülkemize hem dünyaya nefes olduk. Sanayileşme ve milli teknoloji hamlesi hedeerimize daha hızlı varmak için icra komitemizi kuruyoruz. Yerli otomobil projemizi hayata geçiriyoruz. Milli elektrikli trenimizi raylara indirdik. Planlı sanayileşme politikamız kapsamında 6 organize sanayi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi'nin 2 yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Erdoğan, “Kocaeli'nden İzmir'e teknoloji koridoru kuruyoruz” dedi.

“KRİTİK ADIMLAR ATTIK”
Sanayi bölgeleri demiryolu ve limana kavuşacak. Ankara-Bursa-İzmir-Konya-Mersin-Gaziantep'te yetkinlik ve dijital dönüşüm noktaları kurduk. 440 bin vatandaşımıza ilave istihdam oluşturacak teşvik belgesi düzenledik. KOSGEB ile 137 bin işletmeye 3,3 milyar lira destek ödemesi yaptık. 62 bin yeni işletme kuruldu. Kalkınma ajansları ile 5 bin projeye 3 milyar liraya yakın kaynakaktarıldı. Ar-Ge merkezi sayısını  bin 236'ya, teknopark sayısını da 85'e çıkardık. Kocaeli'nden İzmir'e teknoloji koridoru kuruyoruz. Ar-Ge ekosisteminin meyvelerini toplamaya başladık. Hedef 2023'e kadar en az 10 milyar dolarlık şirket çıkarmaktır. Beşeri sermayenin güçlenmesi için kritik adımlar attık. Dünyanın sayılı üniversiteleri, araştırma merkezlerinden 127 üst düzey araştırmacıyı ülkemize getirdik. TÜBİTAK'ın programlarıyla 7 milyon gence ulaştık. Bilim olimpiyatlarından 105 madalya ile döndüler. Dene-yap projesi kapsamında teknoloji atölyesinin kurulumu yapıldı. Toplumda teknoloji ve yenilikçilik için Teknofest dünyanın en büyük uzay ve teknoloji festivali oldu. Türkiy Uzay Ajansı ile ülkemizin ihtiyacını karşıladık.”

Bakmadan Geçme