Aylık 1.200 lira maaş alan dolmuş şoförüne 3.100 liralık trafik cezası!

Kocaeli'de sadece 12 gün çalışabilen ve aylık 1.200 lira maaş alan dolmuş şoförüne 3.100 liralık trafik cezası geldi. Kendisine yüklü miktarda trafik cezası gelen Emin Yılmaz, aldığı düşük maaşla bu trafik cezasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.

Kocaeli’deki araç sürücülerden sonra şimdi toplu taşımada görev yapan şoförler trafik polislerinin kestiği yüksek cezalardan şikayetçi.

Kocaeli'de görev yapan dolmuş şoförleri trafik polislerinin üst üste kestiği trafik cezaları nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek biraz daha tolerans gösterilmesini istiyorlar.

Trafik cezaları konusunda sıkıntılarını dile getiren bazı dolmuş şoförleri, özellikle pandemi döneminde ayda sadece 12 gün çalışabildiklerini ve bu çalıştıkları süre içinde kesilen cezalar sebebiyle aldıkları ücretin tamamen trafik cezalarına gittiğini belirterek artık dolmuşlarda şoför olarak çalışmak istemediklerini belirtiyorlar.

Trafik polisinin kestiği 3.100 liralık cezayı nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen Kocaeli'de çalışan dolmuş şoförü Emin Yılmaz, 12 gün çalıştığını ve bunun karşılığı olarak eline 1.200 lira geçtiğini belirterek 3.100 lira olarak kesilen trafik cezasını nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum, dedi. Emin Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: ''Kesilen trafik cezaları gerçekten çok yüksek. Sanki Türkiye'de her şey kusursuz işliyor, sürekli yollarda olan bizlerin hatasız olmaması da imkansızdır. Ne kadar dikkat etsek de hata yapma olasılığımız var. Örneğin bana kesilen cezayı ödemem için tam 3 ay çalışmam gerekecek. Ben ve ailem bu üç ay içerisinde ne yiyeceğiz, ödemelerimizi nasıl yapacağız. Gerçekten zor durumdayız. Artık dolmuş şoförlüğü meslek olmaktan çıktı. Bu gidişle araçlarda çalışan şoför kalmayacak.'' dedi. 

Aşağıda 3.100 liralık trafik cezası kesilen Emin Yılmaz görülüyor.

Bakmadan Geçme