Kocaeli Başsavcısı değişiyor!

Hakimler ve Savcılar Kurulu Yaz Kararnamesi ile Kocaeli Başsavcısı Habib Korkmaz'ın yerine Kocaeli Başsavcılığı'na yeni bir ismin atanacağı iddia edildi.

HSK 1. Dairesi tarafından ilan edilecek Hakimler ve Savcılar Kurulu Yaz Kararnamesinin çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Geçen hafta ilan edilmesi beklenen ancak HSK’daki seçim gündemi nedeniyle açıklanmayan Yaz Kararnamesi’yle ilgili HSK 1. Daire ve Genel Sekreterlik yöneticilerinin kararname üzerinde son şeklini verirken kararnamenin 28 Mayıs Cuma günü açıklanması bekleniyor.

2 bin adli, 500 idari hakimin görev yeri değişikliği!

2 bin adli, 500 idari hakimin görev yeri değişikliğini içeren Hakimler ve Savcılar Kurulu Yaz Kararnamesi'nde  Türkiye’deki bazı büyükşehir ve illeri kapsayan yargıcın da görev yerlerinin değişikliğini kapsadığı öğrenildi.

Kocaeli Başsavcısı da değişiyor!

Yaz Kararnamesi'nde bazı büyükşehir başsavcılarının da değiştiği öğrenilirken Kocaeli'de başarılı çalışmalara imza atan Kocaeli Başsavcısı Habib Korkmaz'ın yerine Kocaeli Başsavcılığı'na yeni bir ismin atanacağı sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Önemli değişiklikler olacak!

Ayrıca Kocaeli'nin komşusu olan Yalova Başsavcılığı'nda değişikliğe gidileceği ve İstanbul’daki bir ilçe başsavcısının da Anadolu'da çok önemli bir şehre başsavcı olacağı iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme