Ankaragücü-Rizespor maçının bitiş düdüğü ile sahaya giren ve maçın hakemi Halil Umut Meler'i bir yumrukla yere seren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile kader birliği yaptığını söyleyen Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, dün basına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Aranızdaki en taze, en genç Ankaragüçlü benim. Bu Ankaragücü ailesinin bir parçası olduğum için şeref duyuyorum. Başkan Faruk Koca ile kader birliği yapmak benim için çok büyük bir onurdur. Bu süreç hiçbirimiz için kolay olmayacak. Sonuna kadar bir olursak emin olun daha da güçlenip çıkabiliriz. Birlik olmalıyız. Zaman birlikte olma zamanı. Başkanımıza ve oyuncularımıza sahip çıkacağız."
Biz daha ne konuşuyoruz?
Türkiye’nin en köklü kulüplerinden Ankaragücü’nü savunmak Emre Belözoğlu’na kalmışsa yazıklar olsun o kulübü yönetenlere.
Ankaragücü’nün şanlı tarihinde Emre Belözoğlu gibiler olmadığı gibi onun gibilere en önce tavır koyan yine köklü spor kültürüne sahip Ankaragücü camiasıdır.
Halil Umut Meler'e sahanın ortasında herkesin gözü önünde saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hapse girdi diye Türk Futbolu kurtuldu mu sanıyorsunuz?
Emre Belözoğlu ve onun gibiler Türk Futbolu’ndan temizlenmediği sürece biz çok daha büyük rezillikler yaşarız.
3 Temmuz 2011’deki 1.000 sayfalık şike iddianamesinde Emre Belözoğlu’nun ismi geçmiyor muydu?
Emre Belözoğlu, Ankaragücülü Kağan Söylemezgiller ve Menajer Ekrem Okumuş, Ankaragücü maçı öncesinde saptanan mesaj trafiği nedeniyle önce emniyette sonra adliyede yaklaşık 6 saat sorgulanmadı mı?
Emre Belözoğlu hakkında FETÖ soruşturması yürütülmedi mi? Mahkeme kararında Belözoğlu hakkında "Sohbete katılmak, para vermek örgüt üyeliği için yeterli delil değil" demedi mi?
Yüksek faiz kazancı beklentisiyle "Ponzi Seçil" olarak bilinen eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'a milyon dolarlarını veren sonra da ‘’Yandım Allah’’ türküsü söyleyen yine Emre Belözoğlu değil miydi?
Sadece bunlar mı?
Elbette değil.
Emre Belözoğlu kimdir?
Her başı sıkıştığında annesinin Trabzon Maçka’lı olduğunu söyleyen ama en büyük nefret ettiği takımın Trabzonspor olduğunu saklamayan, ancak her olaya karıştığında da hep Ak Parti’nin Trabzon kesiminden yardım isteyen Belözoğlu’nun vukuatları saymakla bitmiyor.
12 Eylül 2007: Türkiye-Macaristan (3-0): Asisti sonrası kendisini eleştiren basın tribününe dönerek küfür anlamında 'kol' işareti yaptı.
19 Aralık 2008: Konya-F.Bahçe: (1-2) Mevlana gezisinde bir gazeteciye 'Seni sabaha kadar döverim' dedi. Milli Takım kaptanlığından oldu.
8 Mart 2009: Kayseri-F.Bahçe: (0-2) Cangele'ye 'Gırtlağını keserim' işareti yaptı.
3 Mayıs 2009 Beşiktaş-F.Bahçe: (1-2): Boğazını sıkan Deivid'e 'Seni fena yaparım' dedi, kulübede 'Ona göstereceğim' şeklinde bağırdı.
12 Nisan 2009: G.Saray-F.Bahçe: (0-0) Galatasaraylı Sabri, Emre'nin 'Seni öldürürüm' dediğini açıkladı.
24 Ağustos 2009: Diyarbakırspor maçında hakem Suat Arslanboğa'nın eline vurdu.
30 Ağustos 2009: F.Bahçe-Manisaspor: (2-1) Maçın 75. dakikasında Nizamettin'le girdiği ikili mücadelede önce sarı kart gören Emre, sert itirazlarını sürdürünce Tolga Özkalfa tarafından direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
30 Ağustos 2009: F.Bahçe-Manisaspor: (2-1) Maçın 75. dakikasında Nizamettin'le girdiği ikili mücadelede önce sarı kart gören Emre, sert itirazlarını sürdürünce Tolga Özkalfa tarafından direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Emre'nin rakibe 'P.. kurusu' dediği ifade edilmişti. Emre bu kartın ardından 3 maç ceza aldı.
8 Temmuz 2010: İdmanda Emre'nin kendisine sert müdahalede bulunmasına sinirlenen Kazım, takım arkadaşının üzerine yürüdü. Araya giren arkadaşları iki oyuncuyu ayırırken, olayı uzaktan gören Aykut Kocaman, eliyle Emre'den sakin olmasını istedi.
13 Temmuz 2010: Belçika kampı sırasında Galatasaraylı bir taraftarın tel örgülerin arkasından kendisine yönelik sözlerine sinirlenen Emre, kramponlarını yere fırlatıp, antrenmanı terk etti. Aykut Kocaman'ın sahaya dönmesi konusundaki uyarısını dinlemeyen oyuncu, arabaya binip, otele dönmüştü.
9 Şubat 2011: Güney Kore maçında iki dakika içinde iki sarı ile kendini zorla oyundan attırdı.
19 Kasım 2011: Bir pozisyon sonrasında sinirlenen ve Gökhan'ın üstüne yürüyen Emre'yi takım arkadaşları Bilica ve Baroni sakinleştirdi. Emre Belözoğlu sert tavırlarıyla dikkat çekerken Gökhan Gönül Emre'ye "Ben ne yaptım ağabey?" dedi. Bu diyaloğun ardından Aykut Kocaman da Emre Belözoğlu'na bağırdı ve saha içinde gergin anlar yaşandı. Karşılaşmanın 89. dakikasında oyundan alınan Emre, direkt soyunma odasına gitti.
11 Kasım 2011: Emre, Hırvatistan ile TT Arena'da oynadığımız milli maçta golde hatası olduğunu düşündüğü Gökhan Gönül'e bozuk atmış, başarılı sağbek de yanıt verince, saha içinde ikili arasında uzun süreli bir tartışma yaşanmıştı.
7 Aralık 2011: Galatasaray derbisinin ilk yarısında kenara gelen Emre, takım arkadaşı Bienvenu'yü kötü oynadığı için Kocaman'a şikayet etmişti. Emre, devre arasında oyundan alınınca da, hocasına, "Bu takımdan çıkacak ilk kişi ben miyim" diye sitemde bulunmuştu.
12 Aralık 2011: Bursaspor deplasmanında Serdar'ın sakatlığında taca attığı topun kendilerinde kalması gerekirken, Baroni tarafından rakibe atılmasına sinirlenen Emre, bağırıp çağırmaya başlamış, ikili arasında tartışma büyüyünce Aykut Kocaman, hiç görülmemiş bir şekilde montunu çıkarıp sinirle yere atmıştı. Yaşanan tartışmanın devam etmesi üzerine sinirler gerildi. Birbirlerinin üzerine yürüyen futbolcular saha ortasında bağrıştı. Kavgayı araya giren futbolcular ayırdı. Teknik direktör Aykut Kocaman ise kavgaya sert tepki gösterdi. Üzerinde bulunan montu çıkaran Kocaman, yedek kulübesine fırlattı. Tartışma soyunma odasında da sürmüştü.
EMRE BELEZOĞLU’NUN DİĞER OLAYLARI...
Emre Belözoğlu 2013 şubatında oynanan Kasımpaşa maçında küfür olayıyla gündeme geldi. Kuyt ile Taba'nın çarpışması sonrasında hakemin oyunu durdurmasına Belözoğlu'nun sinirlendiği ve kenardaki Sportif Direktör Oğuz Erkan'a küfür ettiği belirtilmişti. Hatta tanık sıfatıyla Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze ile futbolcular İlker Avcıbay ve İbrahim Yılmaz da hakareti doğrulamıştı.
Denizlispor ile oynanacak maç öncesi Çardak Havaalanı'nda bir taraftar kendisine "Fenerbahçe'ye yakışmıyorsun. Defol git" sözleriyle sataştı. Emre karşılık verince olay büyüdü, araya girildi. Emre bu kişinin Fenerbahçeli olmadığını söyledi.
Saha içindeki sinirini dizginleyemeyen Emre, Mayıs 2013'te Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinde de Felipe Melo ile iki yarıda da gerginlik yaşadı. Bu olayda Emre, Webo'dan özür dileyen Melo'yu iterek tepki topladı.
İstanbul Büyükşehir maçında artistik bir pası sonrası Tjikuzu'ya parmağını sallayarak, küfür etti. Gökhan, Tjikuzu'ya attığı tekme sonrası oyundan atılırken, rakibin boynuna sarıldı. Diğer futbolcular araya girdi.
Emre'nin son olarak yine 16 Şubat 2014'te oynanan Kasımpaşa maçında, rakip takım kenar yönetimine doğru küfürlü ifadeleri kameralara yansıdı.. Bu hareket sonrasında Galatasaray yönetimi de emre'nin ceza alması gerektiği yönünde açıklama yaptı...
2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında Türkiye, deplasmanda Belçika'ya 2-0 yenilirken, Fatih Terim ve Emre Belözoğlu'na laf atan bir gurbetçi ile Arda Turan ve Emre Belözoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı.
ÖNCE YOBO ARDINDAN ZOKORA
Emre Belözoğlu iki kez ırkçılık tartışmaları içinde kaldı.
Newcastle'da oynarken Everton'a 3-0 yenildikleri maçta rakip oyuncular Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott'a ırkçı hakarette bulunmakla suçlandı. İngiliz kamuoyu ayağa kalkmıştı. Hakkında soruşturma açıldı. Emre uzun süren bu tartışmalardan sonra ceza almadan temize çıktı.
İngiltere Futbol Federasyonu (FA) Disiplin Kurulu'ndaki 2 saat süren bir sorgunun ardından 'af' kararı verdi. Özellikle ağız okuma teknikleri ile ırkçılık yapmadığı anlaşıldı.
Emre'nin, yine İngiltere liginde Bolton'un yıldız oyuncularından El Hadji Diouf'a hakaret ettiği öne sürüldü. Ancak Diouf, Emre ile ilgili yazılı bir ifade vermeyi reddedince bu suçlama havada kaldı. Yine de Watfordlu Al Bangura Emre'yle ilgili suçlamalar içeren bir dosyayı federasyona iletti.
Newcastle idmanında genç takım oyuncusuna sert girince Joey Barton boğazına sarıldı. Barton'a kafa atacakken arkadaşları araya girdi, sözlü tartışma yaşandı.
16 Nisan 2012'de oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçındaki Emre-Zokora kavgası mahkemelere kadar taşındı.
Trabzonsporlu Zokora maç sonrası müthiş açıklamalar yaptı. Zokora, "Emre bana 'pis zenci' dedi" açıklamasını yaptı. Zokora, şunları söyledi: "Bence maçın sonucundan daha önemli bir nokta var. Bu da beni hayal kırıklığına uğrattı. Emre ile aramızda diyalog geçti. Kendisi bana 'Pis zenci' dedi. Sow ile Yobo ile kader birliği yapan bir oyuncunun bir Afrikalı oyuncuya hakaret etmesi utanç. Ben kendisine cevap vermedim. Ama olay çıksa kimbilir ne ceza alacaktık. Kameralarda bu görüntü vardır. FIFA bu konuda çok büyük adımlar atıyor. Kendi imajımı daima olumluluk üzerine kurdum. Kendisi bana sineye çekebileceğim bir davranış sergilemedi. Utanç verici bir hareketti. Ben bunu bir bahane için söylemedim.
Bana İngilizce söyledi. 'Fucking Nigger' dedi. Bu ikisini birbirinden ayıralım. Biz bir maç kaybettik ama bu çok utanç verici bir durum. Kesinlikle Emre'yi karalamak için yapmadım. Gelişen bir diyalogdan sonra ben kendisine 'Müslüman değil misin' diye sordum. Bana hiçbir şekilde cevap vermedi."
Emre olayı reddetti. İkili mahkemelik oldu.
Emre Belözoğlu bu işte…