Yerli otonun fiyatı hakkında flaş açıklama

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen ve büyük beğeni toplayan otomobilin 2022 yılında piyasa çıkacağı açıklandı. Modelin satışa sunulmasına daha 2 yıl olmasına rağmen, kamuoyunda modelin fiyatı hakkında şimdiden yoğun bir merak oluştu.

Merakla beklenen yerli otomobil, dün Bilişim Vadisi'nde düzenlenen bir etkinlik ile üzerindeki örtüyü kaldırdı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen ve büyük beğeni toplayan otomobilin 2022 yılında piyasa çıkacağı açıklandı. Modelin satışa sunulmasına daha 2 yıl olmasına rağmen, kamuoyunda modelin fiyatı hakkında şimdiden yoğun bir merak oluştu.

Bu sorunun cevabını CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında veren TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, "2 sene sonrası için fiyat vermek doğru olmaz. Bu otomobil kimden pazar payı alır diye düşünüp ona göre fiyat belirlenecektir" dedi. Dün gerçekleşen tanıtım etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği ön sipariş konusu da değinen Karakaş, "Türkiye'de 6 ay sonra, 8 ay sonra 1 yıl sonra için siparişlerde önemli değişimler yaşanıyor.

Dolayısıyla bugün için böyle bir planımız yok. Fabrika ortaya çıktıktan ve modeller üretilmeye başladıktan sonra bunu yapabiliriz. Tüketici talebi hiç bir yere gitmiyor" ifadesini kullandı.

TOGG'un geliştirdiği yerli otomobilin marka ismi hakkında da açıklamalar da bulunan Karakaş, "Önümüzdeki yılın ortasında marka adı belli olacak. Burada önemli olan, marka isminin otomobilin bütün DNA'sını yansıtmasıdır" dedi.

Bakmadan Geçme