Yılmazel'i hatırlatıp gazeteciler anıtı önerdi

Gebze Belediyesi Meclisi'nin CHP'li Üyesi Serkan Davutoğlu, Köşker'e ekim ayındaki sözünü hatırlatıp Abdullah Yılmazel'in isminin bu dönem içinde isminin parka verilmesini istedi. Hayatını kaybeden Gebzeli gazeteciler için meydanda anıt önerdi

Gebze Belediyesi Meclisi’nin CHP’li Üyesi Serkan Davutoğlu, Köşker’e ekim ayındaki sözünü hatırlatıp Abdullah Yılmazel’in isminin bu dönem içinde isminin parka verilmesini istedi. Hayatını kaybeden Gebzeli gazeteciler için meydanda anıt önerdi

1989-1994 ve 2004-2009 yılları arasında SHP ve CHP’den Gebze Belediye Meclis Üyeliği yapan Abdullah Yılmazel, 27 Eylül 2018 günü vefat etmiş..

Gebze Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında CHP Grubu Abdullah Yılmazel’in isminin Osman Yılmaz Mahallesi’nde bir parka veya belediye meclis salonuna verilmesini önermiş..

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise önergeyi desteklerken komisyona dahi havale edilmesine gerek görmediğini belirtmiş, iç hukuk yoluyla Yılmazel’in isminin meclis salonuna veya başka bir yere verileceğinin sözünü vermişti. Köşker o sözünü henüz yerine getirmedi.

Davutoğlu Köşker’e o sözünü hatırlattı

Ekim ayı meclis toplantısının ardından kasım ve aralık ayı meclis toplantıları geçti. Bir adım atılmadı. Gebze Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Serkan Davutoğlu belediye meclisinin ocak ayı toplantısında Köşker’e o sözünü hatırlattı. 1990’lı yıllarda yerel basında (merhum Ragıp Demirkol ve merhum İsmail Kadı ortaklığındaki Demokrat Gebze Gazetesi’nde) çalıştığını da hatırlatan Davutoğlu hayatını kaybetmiş gazetecilerin isminin yaşatılması için de kent meydanına bir anıt dikilmesini önerdi.

Köşker, “İnşallah” deyip geçiştirdi

Davutoğlu dönemlerinin bitmek üzere olduğunu hatırlatarak AK Parti Grubu’nun da desteklemesi halinde her iki konunun şubat ayı meclis toplantısında karara bağlanabileceğini söyledi. Köşker, Davutoğlu’nun konuşması sonrası kısaca, “İnşallah” diye geçiştiren bir cevap verirken Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Bugüne kadar çok sayıda önerge verdik. Hiç birini kabul etmediniz. Bunun gerekçesini anlayamadık fakat takılıp da kalmadık bu işlere.

Sadece bir konuda mecliste söz verdiniz fakat o konuda bir gelişme yaşanmadı.

Ekim ayı meclisinde CHP Grubu olarak rahmetli Abdullah Yılmazel’in isminin Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki bir parka verilmesini talep etmiştik. Sizler de, ‘Bu konuyu hep birlikte değerlendirelim. İyi olur’ demiştiniz.

Abdullah Yılmazel tüm Gebze’nin Abdullah abisi idi. Parti ayırımı yapmaksızın tüm Gebzeliler tarafından takdir edilen, Gebze’ye hizmet vermiş bir Gebze sevdalısı idi. İsminin Gebze’de yaşatılması bu meclisin boynunun borcudur.

Böyle bir çalışma yapmak istemiyorsanız bunu burada açıkça belirtin ki bizlerde tavrınızı bilelim.

Abdullah Abi’yi çok severdik’ demek yeterli kalmamaktadır. Gereğini yapmak lazımdır.

Gene aynı konu üzerinde daha önce de teklif vermiştik. Gebze’de hayatını kaybeden gazeteci arkadaşlarımız var. Bu gazeteci arkadaşlarımız yerel basında çok zorluklarla çalışmalar yapmaktadırlar. Ben de geçmişte bir yerel gazetede çalıştığım için ne gibi zorluklar yaşadıklarını çok iyi bilen bir insanım. Bir süre önce bilindiği üzere İsmail Kadı’yı da kaybettik.

En azından Gebze’de meydanda bir anıtla yad etmek adına gazeteciler anıtı olabilir. Farklı görüşleriniz varsa bununla ilgili de bir çalışma yapılabilir. Bir şekliyle de olsa bu arkadaşlarımızı onura etmek gerektiğini düşünüyorum. CHP Grubu olarak biz sizden bunu talep ediyoruz.

Bu dönemin bitmesine iki aylık bir süreç kaldı. Eğer buradaki arkadaşlarımız da uygun görürse hızla önümüzdeki ay meclis toplantısında, her iki konuyu da karara bağlayabiliriz.”

İki sene önce de gazetelik önerilmişti

Öte yandan CHP Grubu, 2017 yılının ocak ayında gerçekleşen meclis toplantısında da 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı başta olmak üzere park, meydan gibi yerlere gazetelik kurulmasını önermişti. Neşe Celep tarafından aktarılan önergede bu gazeteliklere ayırım gözetmeksizin tüm yerel gazetelerin belediye tarafından konulabileceği, bu şekilde yerel basına olan ilginin artacağını vurgulamıştı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker o önergeye de kayıtsız kalırken CHP Grubu da önergeyi tekrar hatırlatmamıştı.

Bakmadan Geçme