Yılmazlar'ın 10 kat talebi şubat meclisine ertelendi

Gebze Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantısında bu dönem muhtemelen bir ilke imza atıldı. 18 karar da oy birliğiyle alındı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ile kardeşlerine ait Osman Yılmaz'da imara açılan arsada 10 kat inşaat izni talebi şubat ayı meclisine ertelendi

Gebze Belediye Meclisi’nin Adnan Köşker başkanlığında gerçekleşen ocak ayı olağan meclis toplantısında bu dönem yüksek ihtimalle bir ilke imza atıldı. 18 gündem maddesinden oluşan toplantıda tüm kararlar oy birliğiyle alındı. Bir tek denetim komisyonu seçiminde AKP’li üç meclis üyesinin CHP adayı Dilek Tan’ın ismine pusulada yer vermemesi biraz gölgeleme yaptı ama tüm kararların oy birliğiyle alınmasının önüne geçemedi. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ile kardeşlerine ait Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki arsada imarın 10 kata çıkarılmasıyla ilgili, CHP Grubu’nun oy çokluğu veya oy birliğiyle karşı olduğu talep ise şubat ayı meclis toplantısına ertelendi.

Ulus Mahallesi’ndeki klinik 

Kamu Hastaneleri’ne devredilecek

Gündemin birinci maddesinde Ulus Mahallesi’nde belediye tarafından yaptırılan semt polikliniğinin yapım işi bittikten sonra Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na tahsisi talebi görüşüldü. İçinde bay ve bayan mescidi, iki adet spor alanı, laboratuvar, diş polikliniği, enjeksiyon odasının da yer aldığı poliklinik tamamlanmasının ardından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na 25 yıllığına, bedelsiz devredilecek. Kliniğin Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne bağlı sağlık birimi olarak hizmet vereceği sanılıyor.

Ya o satılan yerlerden ortaklık payı alınırsa!

Gebze Belediye Meclisi’nde üzerinde en çok tartışılan konu toplamda 44 adet yapı kayıt belgeli parselin satışına dair iki ve üç no’lu gündem maddeleri oldu. ÇHP’li belediye meclis üyeleri ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve yer yer AKP’li meclis üyelerinin de dahil olduğu tartışmalar esnasında CHP Grubu söz konusu arsalardan belediyenin alacağı ortaklık payının belirsizliğinden ötürü bu alımların vatandaş aleyhine olabileceğini kaydetti. Örneğin 400 metrekarelik bir yere o tutarda ödenecek bedelden sonra ortaklık payı ile aynı yerin 300 metrekarenin altına düşebileceğine dikkat çekildi. Buna karşın o yerlerin satışının kararı da, oy birliğiyle alındı.

Ağaç budamanın saati 200 TL

Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün plan ve bütçe komisyonunca da uygun görülüp mecliste onaylanan talebine göre belediye özel mülkiyetlerde ağaç budama hizmetinden, saat başına KDV dahil 200 TL hizmet bedeli alacak. Bu bedeli ödemesi kaydıyla dileyen herkes belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine ağaç budatabilecek.

Ağaç parası tahsis edilip 

aynı amaçla kullanılacak

Ayrıca ağaç dikimine müsait bahçesi olmayan binalarda her bir ağaç için KDV dâhil 20 TL’nin belediyece tahsil edilmesi, bu meblağın ayrı bir hesapta takip edilerek yalnızca ağaçlandırma faaliyetlerinde kullanılması kararlaştırıldı.

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ile kardeşleri Ahmet Reyiz Yılmaz ve Adnan Yılmaz’a ait pazar alanından imara açılan Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki yerde kat hakkının dörtten 10’a çıkartılmasına ilişkin talepte İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda şubat ayının meclis toplantısına ertelendi.

CHP Grubu’ndan ret tavrı

Önergeye CHP Meclis Grubu sıcak bakmıyor. Talep meclis gündemine geldiğinde CHP Grubu oy birliğiyle veya oy çokluğuyla, ret kararı verecek. Salih Işık bu meclis toplantısı sonrası Kocaeli Zirve’ye yaptığı açıklamada kamu yararının olmadığı, plan bütünlüğünü bozan, şahsa özel imar önergeleri her kimden gelirse gelsin karşısında olacaklarını dile getirmişti.

Denetim kuruluna üye seçiminin de yapılıp CHP Grubu’nun iki önergesinin dinlendiği Gebze Belediye Meclisi ocak ayı olağan toplantısında

https://www.kocaelizirve.com/haber/sektor/bu-komisyon-o-raporu-08-martta-aciklar/170098.html

İmara ve çeşitli iç mevzuatlara ilişkin gündem maddeleri de komisyondan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi. Bazı gündem maddeleri ileride karara bağlanmak üzere sonraki meclis toplantılarına havale edildi.

Şubat meclisi 04 Şubat’ta

Meclis toplantısı, toplantıya katılmayanların mazeret dilekçelerinin onayı ve şubat ayı meclis toplantısının 04 Şubat 2019 Pazartesi günü 16.00’da gerçekleştirilmesi kararıyla sona erdi.

Başkan ilgisi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Gebze Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısını Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziya Erat, Gebze Kent Politikaları Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir ve Gebze Artvinliler Derneği Başkanı Osman Alkan da takip etti.

Bakmadan Geçme