''Beni ve Bülent Karagöz'ü tutuklatan karar talimatla verilmiştir''

''Kartepe'de Tecavüz Çetesi'' başlıklı haber ile ilgili tutuklanan Kocaeli Halk Gazetesi sahibi Faruk Bostan, tutuklanmasının ardından ''Beni ve Bülent Karagöz'ü tutuklatan karar talimatla verilmiştir'' dedi.

Kocaeli Halk Gazetesi sahibi Faruk Bostan ve yine aynı gazetenin yazı işleri müdürü Bülent Karagöz tutuklandı. Tutuklama karar ile ilgili konuşan Faruk Bostan, ''Beni ve Bülent Karagöz'ü tutuklatan karar talimatla verilmiştir'' dedi.

Faruk Bostan, tutuklanması ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

''Beni ve Bülent Karagöz'ü tutuklatan karar talimatla verilmiştir. Ben Kocaeli Halk Gazetesi'ni vatanımı ve milletimi sevdiğim için kurdum. Zülme uğrayanın, tecavüze uğrayanın, haksızlığa uğrayanın sesi olmak için kurdum. Ölene kadar da bu uğurda mücadele edeceğim. Beni yıldırmak için ellerinden bu geldi ve bunu yaptılar. Benim isimlerinin baş harflerini yazdığım haber 26 Eylül günü yayınlanmıştı. Halbuki dosyada bu isimlerin tecavüze uğradığı iddia edilen H.Y. 'ye 21 Eylül'de sorulduğu H.Y.'nin alınan ifadesinde çıktı. Yani biz olmayan bir iddiayı gündeme getirmiş değiliz. Devletime güveniyorum.'' 

Bakmadan Geçme