Acun Ilıcalı'dan Suudiler'e rest!

Suudi Arabistan Ligi'nin Türkiye'deki yayıncıları S Sport Plus ve TV8,5 ligle ilgili içerikleri kaldırdı. Yayın programını da değiştiren iki kanalın Suudi Arabistan Ligi'ni bundan böyle ekranlara getirmemesi bekleniyor.

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa mücadelesi, gerçekleşmedi. İki kulüp ve TFF’den yapılan açıklamalara göre organizasyonda yaşanan aksaklıklar sebebiyle mücadelenin oynatılamadığı belirtildi. Spor basınından haberler ise Suudi Arabistan yönetiminin Mustafa Kemal Atatürk tişörtlerine ve onun sözlerini içeren pankartlarına izin vermemesi sebebiyle karşılaşmanın oynanmadığı yönündeydi.

Yaşanan gelişmelerin ardından iki kulüp mücadeleyi oynamadan Türkiye’ye yola çıktı. Ardından gözler Suudi Arabistan Ligi’ni yayınlayan S Sport Plus ve TV8,5’a çevrildi. İki kanal da yayın akışından Suudi Arabistan Ligi’ni çıkardı. Bundan böyle ligin Türkiye’de yayınlanmaması bekleniyor.

ACUN ILICALI SUUDİLER'E RESTİ ÇEKTİ

Her hafta Suudi Arabistan Ligi’nden birçok mücadeleyi ekranlara getiren Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8,5, Cumartesi günü iki mücadeleyi naklen yayınlayacağını duyurmuştu. Önce 18.00’de Al Taee ile Al Ittihad arasındaki karşılaşma, 21.00’de ise Al Taawon ile Al Nassr mücadelesi naklen yayınlanacaktı. Şifresiz maçlar listesinde bu karşılaşmalara yer veren TV8,5, yayın akışından bu mücadeleleri kaldırdı.

TV8,5’un da Suudi Arabistan Ligi yayın anlaşmasını sonlandırması ve karşılaşmaları ekranlara getirmemesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde TV8,5, EXXEN ve S Sport Plus’tan konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan kanalların Suudi Arabistan Ligi’nden doğan yayın boşluğunu farklı içeriklerle doldurması bekleniyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme