Ak Parti'nin İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş kimdir?

AK Parti'nin Kocaeli belediye başkan adayları belli oldu. AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş  oldu. Peki Muharrem Tutuş Kimdir?

AK Parti'nin Kocaeli belediye başkan adayları belli oldu. AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş oldu.

Muharrem Tutuş Kimdir? 

Muharrem Tutuş, 1983 yılında İzmit'in Bekirdere bölgesinde doğmuş bir siyasetçi ve muhasebecidir. Evli ve üç çocuk babası olan Tutuş, Kocaeli Üniversitesi'nde Denetim, Muhasebe ve Finans bölümünden mezun olmuş, aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de tamamlamıştır. Meslek hayatına serbest muhasebeci mali müşavir olarak atılan Tutuş, 2012 yılından bu yana bu alanda hizmet vermektedir.

Siyasi kariyerine AK Parti'nin gençlik kollarında başlayan Muharrem Tutuş, uzun bir süre boyunca çeşitli görevler üstlenmiştir. Sırasıyla İzmit ilçe gençlik kolları yönetimi, Kocaeli il gençlik kolları yönetimi, İzmit gençlik kolları başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş, daha sonra ise İzmit Belediyesi meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği görevlerini üstlenmiştir.

Son olarak, Muharrem Tutuş'un adı 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak geçmiştir. Bu doğrultuda, AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmiş ve adaylık başvurusunu yapmıştır. Yapılan son açıklamaya göre Muharrem Tutuş AK Parti 2024 belediye seçimlerinde İzmit Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. Ayrıca, Ali Güney'in milletvekili adaylığı nedeniyle boşalan İzmit İlçe Başkanlığı görevine atanmış, ancak 5 aylık görev süresinin ardından ilçe başkanlığından ayrılmıştır.

Bakmadan Geçme