'Anketlerde önde çıktık, Saldırı başladı'

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bir süre önce anketçilere inanmadığını söyleyen Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı'na saldırısında ana etkenin, o anketlerden birinci çıkmaları olduğunu söyledi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Millet İttifakı’na yönelik Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülük ettiği saldırının gerekçesinin anket sonuçları olduğunu söyledi. Millet İttifakı’nın Gebze Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtıldığı Ramada Encore Gebze Otel’deki toplantısında konuşan Tarhan konuya dair şunları söyledi:

ANKETÇİLERE İNANMADIĞINI SÖYLEDİ!

“Millet İttifakı’na ‘Zillet İttifakı, beka sorunu’ gibi tanımlamalarla inanılmaz saldırı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir süre önce yaptığı açıklamada anketçilere inanmadığını söyledi ve saldırılar arttı.”

İKTİDARA KENDİ “SİLAHI”YLA YÜKLENDİ

Millet İttifakı bileşenlerinin üyelerinin hiçbir zaman başının öne eğilmeyeceğini, ileride çocuklarına karşı mahcubiyet yaşamayacağını kaydeden Tarhan sözlerini iktidara, iktidarın ana muhalefete yüklenmede gerekçe gösterdikleri üzerinden yüklendi:

ASKERLERİ TUTUKLAMIŞLARDI

“Bir zamanlar iş birliği yaptığı terör örgütleri ile, şimdi su yüzüne çıkmaya çalışıyorlar. Gün geldi askerleri içeri atıp onları halaylarla karşıladılar. Ortaklık yapıp ülkeyi parsel parsel paylaştılar. Ama şimdi Millet İttifakı’nı suçluyorlar.”

SAĞCI SOLDU DEMEDİK..

Millet İttifakı birlikteliği getirilerinin hep birlikte görüleceğini kaydeden Tarhan, “Seçimi kazanırız kaybederiz ayrı mesele. Ama sağcı solcu demedik, siyasal olarak asla bir araya gelmeyenler olarak ülke çıkarları için bir araya geldik. Çünkü ülke satılıyor, peşkeş çekiliyordu. Ondan ötürü bir araya geldik” dedi.

ADAYLARI İSTANBUL’DAN RANT İÇİN GELDİ

Gebze yerelinde de 15 yıllık rant iktidarına son verilmesi gerektiğine işaret eden Tarhan, “Gebze’nin sorunlarını en iyi biz biliyoruz. Bizler adaylarımız ile birlikte yine buradayız ama onların adayları İstanbul’dan misafir olarak, rant için geldi. Biz onların kentsel dönüşüm adı altındaki rantsal dönüşümlerini de biliyoruz ama yönetim anlayışımızda, ‘Biz biliriz’ demiyoruz. ‘Birlikte yöneteceğiz’ diyoruz” dedi.

SIRA NUMARANIZI SÖYLEMEYİN

Gebze’ye hem kent hem de vilayet yapmak adına birlik beraberliği belediye meclis üyesi adayları da ile de pekiştirip çalışılması gerektiğini kaydeden Tarhan, “Belediye başkan adayımız ve meclise aday kadromuz Gebze’nin sorunlarını çok iyi biliyor. Meclise aday olan arkadaşlar sokağa çıktığında listede sırasını söylemesin.

100’LERCE ARKADAŞA İHTİYAÇ OLACAK

Herkes birinci sıra adayı gibi çalışsın. Önemli olan kentte tek başına iktidar olmaktır. Muhalefette meclis üyesi olmak hiçbir şey ifade etmez. Biz belediyeyi aldığımızda 10’larca, 100’lerce arkadaşa ihtiyaç duyacak ve meclise başvurup aday gösterilemeyen veya seçilemeyen arkadaşlara başvuracağız” diye konuştu.

BİRLİKTELİK SÜRMELİ

Gebze’nin marka kent olması, siyaseten değil hak ettiğinden ötürü il hakkının verilmesi için birlikteliğin önce yerel sonra genelde iktidara giden bir yol olmasını dileyen Tarhan, TBMM’nin kapatılmasından ötürü CHP’li milletvekillerinin de belediye başkan adaylarına saha çalışmalarında eşlik edeceğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Tarhan konuşmasının ardından Gebze Bölgesi’nde dönemleri sona eren belediye başkanlarına siyasi nezaket gereği konuk olacağını belirtti. “Varsa, yaptıkları hizmetten ötürü teşekkür edeceğim” diyen Tarhan program tamamlanmadan salondan ayrıldı.

Bakmadan Geçme