Atatürk Havaalanı ahlaki bir zorunluluktur

ADD Gebze, İstanbul'daki 3. Havaalanı'nın isminin Atatürk olması için başlatılan imza kampanyasını sürdürüyor. Metinde konunun siyasi olduğu kadar hukuki ve ahlakı zorunluluk olduğuna dikkat çekildi

AKP İktidarı’nın İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havaalanı’nı kapatarak yerine yaptırdığı İstanbul’un 3. Havaalanına Atatürk ismini vermemek için yaptığı diretmeye karşı sivil toplum da harekete geçti. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından başlatılan, tüm ADD şubeleri tarafından saha çalışması sürdürülen kampanyanın Gebze Bölgesi ayağını da NilgünAydın başkanlığındaki ADD Gebze Şubesi sürdürüyor.

Çiçek ve Öztürk de imzaladı

Başkan Aydın ile birlikte kendisine eşlik eden şube üyeleri Ayşe Yüksek ve Mürüvvet Kayayıkan ile CHP Gebze İlçe’de dün gerçekleşen gençlik kolları yeni üyelik töreni sonrasında da metni imzaya açtı. CHP Gebze İlçe Sekreteri İsmailÇiçek, CHP’nin genç üyelerinden EvrimÖztürk’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda partilinin yanı sıra gazetecilerden de kampanya için imza desteği istendi.

Yöneticilere açık çağrı

Başkan Nilgün Aydın, imza kampanyasını çeşitli yer ve ortamlarda sürdüreceklerini belirtip tüm yurttaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün isminin korunması için imzaya davet etti. “Yöneticilere açık çağrı” başlığı altında hazırlanan metinde konunun siyasi boyutunun yanı sıra hukuki ve ahlaki olduğu da belirtildi. Metinde şu görüşler yer aldı:

Millet bahçesine dönüşecek

“3. Havaalanıyla, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kapatılacağını ve Millet Bahçesine dönüştürüleceğini bizzat Cumhurbaşkanı söylemiştir. Gerekçe olarak da; İstanbul Atatürk Havaalanı’nın ihtiyaçlara cevap veremediği ve yetersiz kaldığı ileri sürülmektedir. Bu durumda, yeni bir havaalanına geçişe diyecek bir şey olmayabilir. Ancak, bu bir taşınma, bir geçiş ve yer değişikliğidir. Bu nedenle isim değiştirilemez, başka bir isim verilemez, yeni bir isim aranamaz.

Siyasi, hukuki ve ahlaki

3. Havaalanı’nın isminin yine Atatürk Havaalanı olarak korunması siyasi olduğu kadar hukuki, hatta ahlaki bir zorunluluktur.

29 Ekim 2018’de, Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti kendisine yakışanı yapmalıdır. İstanbul 3. Havaalanı’nın adı Atatürk olmalıdır.

Aşağıda adı, soyadı ve imzaları bulunan bizler bu konudaki kararlılığımızı bildiririz.”

Bakmadan Geçme