'Ayrıştırmayı giderip kente dokunacağız'

CHP Gebze Kadın Kolları'nda Yaşa Erdoğan başkanlığındaki yeni yönetim açıklandı. Başkan Erdoğan önce parti içi ayrıştırmayı gidereceklerini, ardından kent yaşamına dair çözüm önerilerini hayata geçireceklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü Kadın Kolları’nda BilgeErcanAltıntaş’ın istifasının ardından, üstelik o istifanın yönetimi düşürmemesine ve yerel seçim döneminde olunmasına karşın ‘siyasi ustalara’ yakışmayacak derecedeki acemilikle sebep olunan boşluk, ikinci ayını doldurmadan nihayet giderildi.

Kaya adeta parti içi eğitim 

verdi :Konumuz kadın kolları

Dün akşamki toplantıda mikrofonda dil sürçmesi hayli heyecanlı gözüken Yaşa Erdoğan’dan gelinir sanılıyordu ama İlçe Başkanı Musa Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, CHP Gebze Kadın Kolları’na başkan adayının atandığını söyledi. Yaşa Erdoğan başkanlığındaki yönetimde kimlerin yer aldığını CHP İl Başkanı Erdoğan’ın kendisinin veya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya’nın açıklayacağı öngörülüyordu. O isimleri Musa Yılmaz saydı. Toplantıya gündemini vuran konuşma ise Songül Kaya’dan geldi. Kaya - ayrı haberleştireceğimiz -, parti içi eğitim toplantısının eğitmeni edasıyla konuşmasında İl Kadın Kolları yapılanmasına ilişkin partililere adeta ders verdi.     

                                                                              

Atamayı ilk Kocaeli Zirve duyurmuştu

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı görevine YaşaErdoğan’ın atandığını gerek Gebze gerekse ilimiz basınında ilk Kocaeli Zirve haberciliği farkıyla Kocaeli Zirve; 07 Ekim Pazar günü yaptığı haberle duyururken dün akşam (13 Ekim Cumartesi) CHP Gebze İlçe Örgütü’nde düzenlenen toplantıda Erdoğan’ın yönetimi açıklandı.

Tutukluğu çok çabuk giderdi

Sivil topluma yabancı olmasa da CHP Gebze tabanında fazla tanınmayan, aktif siyasete ise direk başkan olarak atılan Erdoğan dün akşamki konuşmasının başında önce biraz zorlandı. “Buradan konuşmak gerçekten zormuş” deyip bir iki cümle sonra mikrofona ve ortama uyum sağlayıp heyecanını giderdi.

Kısa vadeli programda beş 

maddeden ikisi proje üzerine

Erdoğan kısa vadeli çalışma programlarını ise ilk etapta parti içi ayrışmaları ortadan kaldırmak, yerel seçimlerde hedefe ulaşmak için planlamalar yapmak, kent yaşamına dair çözüm önerilerini hayata geçirmek, önceki kadın kolları emekçilerini ziyaret ve çevre ilçelerle eş güdümlü projeler üretmek olarak sıraladı. Ali Fuat Bilir başkanlığındaki Gebze Kent Politikaları Derneği’nde kurulan fikir kulübü toplantılarına da katıldığı bilinen Erdoğan’ın kısa vadeli beş program maddesinden ikisinin proje bazlı olması dikkat çekti.

Yoğun ilgi sıcak yaklaşım

CHP Gebze Kadın Kolları’nda Yaşa Erdoğan başkanlığındaki yeni yönetim bir kişi hariç ekseriyetle yeni yüzlerden, parti tabanında kısmen tanınan simalardan oluştu. Eskilerden Şerife Albayrak bilişim sorumlusu olarak yönetimde görev aldı. Ancak gerek çiçeği burnunda başkan Yaşa Erdoğan gerekse yönetimindeki arkadaşları dün akşam toplantıya katılan partililerin hem yoğun ilgisi, hem de sıcak yaklaşımlarını gördü.  

İşte yeni yönetim ve görevleri

CHP Gebze Kadın Kolları’nda yeni yönetim ve görev dağılımları şu şekilde oluştu: Yaşa Erdoğan (Başkan), Hülya Taşçı (Başkan yardımcısı), Nurcan Ada (Sayman), Sibel Dağlı ve FatmaGüzey (STK’lardan sorumlu başkan yardımcısı), İsmihan Eroğlu (Örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcısı), Beycan Demir (Basın yayından sorumlu başkan yardımcısı), Şerife Albayrak (Eğitim sorumlusu), Günay Odabaş (Örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcısı).

Dün akşamki toplantıya Albayrak ve Odabaş hariç tüm yöneticiler katıldı.

Sunumu Sayman Pehlevan üstlendi

CHP Gebze İlçe Örgütü’nde dün akşam gerçekleşen toplantıda sunumu bir dönem CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı da yapan CHP Gebze İlçe Saymanı Arzu Çakmak Pehlevan üstlendi. Pehlevan’ın açış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

Siyaset ve kamu yönetiminin bilimini okudu

Dün akşamki toplantıda Yaşa Erdoğan’ı eşi, sigortacı ve muhasebeci Nuh Erdoğan ile çiftin oğulları; lise son sınıf öğrencisi Umut Berkay ve ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Yağız Efe de yalnız bırakmadı. 1972 Ardahan doğumlu olan Erdoğan, Gebze’ye 1978 yılında göç etti. Gebze’nin köklü liselerinden Sarkuysan Anadolu mezunu. Yüksek tahsilini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yaptı. Bankacılık sektöründe de çalışan Erdoğan halen emlakçılık yapıyor. Erdoğan dün akşamki konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

Önceliğimiz parti bayrağını dalgalandırmak

“CHP Gebze Kadın Kolları Yönetimi olarak önceliğimiz parti bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmaktır. Kadınlarımızın siyasette önemli bir yeri var. Kadının olduğu her yerde bir seviye vardır. Bu nedenle CHP olarak kadınlarımıza çok önem veriyoruz.

Cumhuriyetimizi korumak kadınların görevi

Kimseyi ayrıştırmadan, bütünleştirici şekilde ve kendi örf adetlerimizle sahada yer alacağız. Son 15 yılda saldırıya uğrayan, örselenen ve yok edilmeye çalışılan Cumhuriyetimizin kazanılması ve bunun korunması için biz kadınlara büyük görev düşüyor.

Ortak mücadele çağrısı

Umudumuzu, direncimizi diri tutarak mücadeleye devam etmeliyiz. Yaşanılabilir bir kent hepimizin hakkı. Atatürk’ün bize emanet ettiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine yeniden kavuşmak için hepinizi mücadelemize ortak olmaya davet ediyoruz.”

“Yeni yönetimi Songül Kaya ile yapılandırdık”

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz da toplantıda yaptığı konuşmada Bilge Ercan Altıntaş başkanlığındaki bir önceki kadın kolları yönetimine teşekkür etti. CHP Gebze Kadın Kolları’nı İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ile görüşerek yeniden yapılandırdıklarını kaydeden Yılmaz, Erdoğan ve yönetimine başarılar diledi.

Gerçek dünya lideri böyle olunur

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’ın “dünya lideri” tanımlanmasına atıfta bulunup Ulu Önder Atatürk’ün dört siyasi pratiğini örnek olarak sıraladı ve “Gerçek dünya lideri böyle olunur. Atatürk ve arkadaşlarını bu vesileyle bir kere daha anıyorum” dedi.  Yılmaz toplantının sonunda bir kez daha söz alıp bu sefer, -ayrı haberleştireceğimiz- Gebze’nin il olması gerektiğine dair açıklamada bulundu.

Kadın kolları eski başkanlarından beşi katıldı

CHP Gebze Kadın Kolları’nın yeni yönetiminin açıklanacağı toplantıya parti tabanı katılımının hayli geniş ve nokta atışıyla, birebir diyalogla yapıldığı izlenimi, katılımcı sayısından ziyade zenginliğinden oluştu. CHP Gebze Kadın Kolları’nın eski başkanlarından dördü ile birlikte mevcut ilçe yönetiminin saymanı toplantıdaydı. Birbirlerinden farklı dönemlerde CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı yapan Safiye Pesen, Kıymet Ayan, Birgül Belek ve Ülker Yiğit ile birlikte gerek dönemlerinin, gerekse farklı dönemlerin eski yöneticileri de toplantıya ilgi gösterdi.

CHP’nin her rengi salondaydı

Toplantıya CHP Gebze İlçe Örgütü’nün eski başkan ve yöneticileri de kayıtsız kalmadı. - Tespit edilebildiği kadarıyla – Eski başkanlar İsmet Kara, Sedat Tatar ve Avukat Recep Dursun ile aralarında Serdar Tüze, Kenan Üner, Cihangir Orhan, Birgül Belek, Sait Aydın, İsmail Sungur, Olcay Öğüt’ün de bulunduğu çok sayıda eski yöneticisi ve belediye meclis üyesi ile birlikte

Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Köşklüçeşme Mahallesi Muhtarı MehmetÖzdemir de toplantıda yer alan partililer arasındaydı.

Altıntaş’ın yönetiminden bir 

kişi yönetimde iki kişi salonda

Dün akşamki toplantıda divan CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve yönetiminden Cevahir Akyıldız ile Songül Kaya ve Yaşa Erdoğan’dan oluşurken bir önceki kadın kolları başkanı Bilge Ercan Altıntaş ile yönetiminin katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Altıntaş ile birlikte döneminin aktif yöneticilerinden Fatma Onsun ve Serap Öztürk yoktu. Bu atama öncesi önce Onsun sonra Öztürk’ün isimleri mevcut yönetimin varlığını koruması ve içlerinden başkanla devam etmesi sürecinde gündeme gelmişti. Yine Altıntaş döneminin yönetiminden sadece İsmihan Eroğlu bu dönemde de görev aldı, Müzehher Demir ve Nevruz Yağma yönetimde yer almamasına karşın dün akşam salondaydı. Öte yandan Altıntaş’ın başkanlığa seçildiği kongrenin diğer adayı Çiler Boylu da toplantıya katılırken başka dönemin eski yöneticilerinden Nuray Birinci ile yan yana oturdu.

Bakmadan Geçme