• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Büyükakın, İSU Genel Müdürüne 'Yazıklar olsun' dedi!

Başkan Büyükakın, İSU Genel Müdürüne 'Yazıklar olsun' dedi!

İSU Genel Kurulunda CHP'li Engin Taşdemir'in İSU'daki torpil iddiaları üzerine söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık'a dönerek 'Yazıklar olsun' dedi.

Baba genel müdür, oğul satın almada!

İSU Genel Kurulu'nda CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir'in, “Babadan oğula kıyak” başlığıyla iddialarını dile getirdiği konuşmasında  ''İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın oğlu Kandıra Belediyesi'nde özel kalem müdürü olarak işe alındı. Kandıra Belediyesi'nden.13.795 lira eylül ve ekim aylarında para aldı. Sonra da İSU’ya memur yapılarak Satın Alma ve İhale Birimi’nde işe başladı. Ülkemizde milyonlar genç işsiz insanlar varken sayın genel müdür bu durumu nasıl içine sindirebildi gerçekten merak ediyorum. Liyakatsizliğin ve torpilin olduğu bir yerde faaliyet raporunu görsek ne olur olmasak ne olur? Baba genel müdür, oğul İSU’da çalışıyor. Bu da yetmiyor yeri garanti olsun diye memur yapılıyor. Kendisi için en doğru yol istifa etmesidir. Aksi halde sayın belediye başkanımız Tahir Büyükakın’dan gereğini yapmasını arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Yani iddialar doğru?”

Engin Taşdemir konuşmasından sonra söz alan  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’a dönerek sert ifadelerde bulundu. “Ali bey söz almak ister misiniz?” diye sordu. Ali Sağlık konuyla ilgili söz almak istememesinden sonra “Yani iddialar doğru?” diye soran Büyükakın, Ali Sağlık'ın da, “Doğru” diye cevabından sonra şu ifadeleri kullandı.

''Yazıklar olsun''

“Hukuken bunun yapılmasında bir engel yok. Keşke sayın meclis üyesine bunda ne var ki diyebilseydim. Ama bu maalesef benim hiç tasvip etmeyeceğim bir şey bu durum. Yazıklar olsun. Konuyu biz ayrıca değerlendireceğiz.” dedi.

''İçime sinmiyor, vicdanıma sığmıyor''


Yaptığı konuşmadan sonra yerine geçen Başkan Büyükakın, hızını alamayarak yeniden söz aldı. Büyükakın, yapılanın içine sinmediğini ve vicdanına sığmadığını belirterek '“ Arkadaşlar ben bu yaşıma kadar şu şekilde yaptım. Hukuki boyutunu inceledikten sonra meselelerin vicdan terazisinde tarttım. Bu benim vicdanıma sunmuyor, kusura bakmayın. Başka belediyelerin ne yaptığı konuya bakamıyorum. Bu benim içime sinmiyor. Konuyu değerlendireceğim ve daha sonra neyin doğru olduğuna göre takdirde bulunacağım. Keşke böyle olmasaydı, buna ihtiyaç yoktu.” dedi.

Bakmadan Geçme