Birbirlerine yol arkadaşı oldular

CHP'den Darıca Belediye Meclisi'ne aday adayı olan her ikisi de Bayramoğlu sakini Arzu Durulmuş ve Burcu Başar Üstün aktif siyaseti birbirine yol arkadaşı olarak sürdürüyor. İkili her yerde birlikte boy gösteriyor

2019 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimde belediye başkanlığını eski İlçe Başkanı Yakup Törk zorlayacak olan CHP Darıca İlçe Örgütü’nde belediye meclis üyeliği adaylığı için tatlı bir telaş var. Darıca’da CHP’nin belediye meclis üyesi adayları büyük ihtimal atama, zayıf ihtimal ön seçimle belirlenecek. Belediye meclis üyeliğine aday adaylığını açıklayanlar belediye başkan aday adayları veya adaylar kadar ilgi görmese dahi her platformda yer alarak, kendilerini tanıtarak, amaçlarını dillendirerek propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

Meclise iktidardaki CHP ile girmek istiyorlar

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde belediye meclis üyeliğine aday adaylığı için başvuran kadın partililer arasında Arzu Durulmuş ve Burcu Başar Üstün de var. Birbirlerinin mahalleden arkadaşı olan ikili bugüne kadar ADD Gebze Şubesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verdiği kahvaltıda dahil olmak üzere birçok yerde yan yana görüldü. Her ikisinin ortak hedefi de mart ayındaki yerel seçimde partilerinin bayrağını belediyeye dikmek ve iktidar partisinin belediye meclis üyesi olarak hizmet üretmek.

Kültür sanat…

Aday adaylarından Arzu Durulmuş belediye meclisine girerse özellikle kültür sanat alanında önemli projeler üretip çalışmalar yapacağından emin. Belediyelerin özellikle AKP döneminde bir rant kapısı olarak görülmesinden yakınan Durulmuş bunun önüne ancak CHP yerel iktidarında geçilebileceğini öngörüyor.

Önce kadınlar ve çocuklar

Burcu Başar Üstün ise aktif siyasette yer almasının ana gerekçesi olarak kadın ve çocukları gösterdi. Kadına gerek erkek gerekse kadın tarafından uygulanan şiddetin, kadın ve çocuklara özellikle kız çocuklarına yönelik her tür kötülüğün önüne geçmek amacında olduğunu kaydeden Üstün, “Bunun yolunun da siyasetten geçtiğine olan inancımla aktif siyasete atıldım” diye konuştu.

Arzu Durulmuş kimdir

Firkat – Binali Kordu çiftinin kızları olarak 1973 yılında; Gebze’deki hastane yetersizliğinden ötürü İstanbul’un Üsküdar İlçesi’ndeki Zeynep Kamil Hastanesi’nde dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yılları iki ayaklı olarak; Darıca ve İstanbul’un Kadıköy ilçelerinde geçti. İlkokulu Ataşehir, Küçükbakkalköy, Ata İlkokulu’nda; ortaokulu Suadiye Lisesi’nde, liseyi Darıca Lisesi’nde tamamladı. Sosyal bilimler üzerine açık eğitim görürken ikinci sınıfta terk etti. CHP Darıca İlçe Örgütü’ne beldelik döneminde, 1990’da üye oldu. 2000 yılında CHP Darıca ve Gebze eski Başkanı merhum Salim Durulmuş ile dünya evine girdi.

Darıca Belediyesi’nde; SHP’li Zihni Topçu’nun başkanlık yaptığı (1989 -1994) dönemde; Darıca Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi – DABGEM’in kuruluşunda Livahil Tuncel ile birlikte yer aldı. 3 yıl boyunca halk oyunu öğretmenliğini üstlendi.

6 sene İstanbul’da muhasebecilik yaptıktan sonra çalışma hayatını merhum eşi Salim Durulmuş’un kurduğu Orsal Büro Mobilyaları’nda sürdürdü. Eşinin vefatının ardından uzunca süre çalışma ve iş hayatından da koptu. Şu sıralar kendisine ait yeni bir işyerini açmak üzere. Geçimini esnaflıktan sağlayacak.

Burcu Başar Üstün kimdir

Nuriye – Hacı Ahmet Başar çiftinin kızı olarak 1988 yılında Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Paşalı Köyü’nde dünyaya geldi. Ailesi ve sülalesi Adana’nın köklü sosyal demokrat ailelerinden. Siyasi kimlikleri tek partili döneme kadar uzuyor. Çok partili dönemde de duruşlarını değiştirmemişler. Babası Hacı Ahmet Başar işçi emeklisi, şimdilerde arıcılık ile uğraşıyor.

Burcu Başar Üstün ilkokulu dördüncü sınıfa kadar Adana Gazeteci Adem İlkokulu’nda sürdürdü. Ailesi; babasının o yıllarda çalıştığı Sanicor Yapı Gereçleri’nin Adana’dan Gebze’nin Tavşanlı Köyü’ne nakliyle birlikte Gebze’ye göç etti. 8 yıllık eğitim sistemi temelinde ilk ve orta okulu Atatürk Ortaokulu’nda tamamladı. Sarkuysan Lisesi’nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü’nü (2009) bitirdi.

Yüksek tahsilini bitirdiği yıl Bakış Üstün ile dünya evine girdi. Çiftin ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Defne Masal (7) ve Devrim İpek (2) adlı iki kızı var.

Üstün çifti; Bakış Üstün’ün ailesi tarafından 2004 yılında kurulan bir aile şirketini birlikte işletiyorlar.

Bakmadan Geçme