Bostan: Kritik bilgiler emniyet müdürüne gitmeden önce bana gelir

Yerel internet sitesi sahibi Faruk Bostan ve Kocaeli İlme Hizmet Vakfı eski Genel Başkanı Abdullah Kaya gözaltına alındı. Faruk Bostan'ın KOTO Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı'dan 1 milyon TL istediği iddia edilirken, Bostan'ın ayrıca, 'Emniyet demişken bu şehirde önemli kritik bilgiler emniyet müdürüne gitmeden önce bana gelir' dediği ifadeler arasında yer aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Faruk Bostan adliyeye sevk edildi. Bostan’dan şikayetçi olan İbrahim Bıyıklı, Faruk Bostan’ın kendisinden 1 milyon TL istediğini iddia etti. Şantaj ve tehdit suçlaması ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Cefa Vinç firmasının sahibi Faruk Bostan gözaltına almıştı. Bostan ile ilgili, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı ile beraber 6 müştekinin şikayetçi olduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNE GİTMEDEN ÖNCE BANA GELİR
Faruk Bostan hakkında suç duyurusunda bulunan Bıyıklı'nın savcılığa verdiği ifadesinde, şüphelilerden Bostan’ın, "Emniyet demişken bu şehirde önemli kritik bilgiler, Emniyet Müdürüne gitmeden önce bana gelir’ dedikten sonra diğer taraftan Abdullah Kaya da tasdik amaçlı ‘Hacı herkes bilmez. Faruk Bostan askerliğini İstihbarat olarak yaptı. İyi bir istihbaratçıdır. Bilgiyi nerden, ne zaman, nasıl alacağını çok iyi bilir’ dedi. 

SENİ TERS KELEPÇE YAPACAKLAR!
Tekrar Faruk Bostan söze girerek, ‘Zaten seni emniyet Yeşilova’daki dükkanına gittiğinde arabadan inerken yere yatırıp ters kelepçe yapacak. Bu arada karşıdaki kahvede oturan Necmi’nin adamları seni fotoğraflayıp basına yollayacak’ demiştir. Bunun üzerine müvekkil ‘Polis bunu bana neden yapsın ki, beni çağırsın ben ifade vermeye giderim’ demesi üzerine Şüpheli Faruk Bostan ‘O işler öyle değil, adamlar seni bitirmek istiyorsa her şeyi yaparlar’ demiştir” sözlerinin yer alması dikkat çekti. 


.

 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme