Bu maçta engel yok!

Kocaeli Engelliler Basketbol Takımı ve Kocaeli'nin Enleri Takımı '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolasıyla Başiskele Kapalı Spor Salonunda basketbol maçı yaptılar.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Liginde mücadele eden Kocaeli Engelliler Basketbol Takımı ve  Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOTSİAD) Genel Başkanı Erkan Gül , Demokrat Parti Körfez İlçe Başkanı Veli Yıldız , Deva Partisi Derince İlçe Başkanı Zeynep Sudan, Güney Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Yaşar, Kocaeli Satış ve Satış Yöneticileri Derneği Başkanı Sinan Erbay’dan oluşan Kocaeli’nin Enleri Takımı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolasıyla toplumsal bilincin ve farkındalığın artmasına katkı sağlamak için  basketbol maçına çok sayıda davetli katıldı.

Halk Kürsüsü Derneği tarafından organize edilen maç öncesinde Kocaeli’nin Enleri Takımında yer alanlara tekerlekli sandalye eğitimi verildi.

Dostluğun kazandığı maç sonrasında açıklama yapan Dernek Başkanı Ramazan Sevinç, ‘Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık oluşturması açısından önem arz ettiğini ifade eden Başkan Sevinç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimizin hep yanlarında yer aldık. Kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Toplumun tüm kesimlerinde bu bilincin oluşması temennisiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal bilincin ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.

Başkanlar tekerlekli sandalye ile engelliler basketbol takımı ile maç yaptık. Hepimiz birer engelli adayıyız diyen Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği başkanı Yücel Alpay Demir, "Engelli olmadan önce engellilerin sorunlarını anlayabilmek onların zorluklarını hissedebilmek için bir şeyler yapmak lazım bunun için de ilk önce o tekerlekli sandalyeye oturmak lazım. Bizler de Kocaeli Halk kürsüsü başkanımız Ramazan Sevinç ve Kocaeli Satış ve Satış Yöneticileri Derneği Başkanı Sinan Erbay'ın hazırladığı organizasyonu ile Kocaeli Engelliler Basketbol Takımımız ile sembolik bir karşılaşma yaptık. Bu konuya duyarlı hassasiyet sahibi katılım gösteren tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ederim" dedi.
 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme