Caner'den pankartlı tepki

Körfez'li Eczacı ve siyasetçi Caner Göçmez,  Yeni Zelenda'da yaşanan ve 50 Müslümanın camide öldürülmesi sonrasında katliamı yapana terörist denilmemesini protesto ederek, hazırladığı pankartla tepkisini gösterdi.

Caner Göçmez hazırladığı pankartı işyerinin önünde yaptığı açıklama sırasında gösterdi ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Zelanda'da ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum." dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:  "Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ben de aynı düşünceleri paylaşıyor ve yapılan bu çifte standardı kınıyorum. Bu kişi Müslüman olsaydı şu anda syfa sayfa yazılar yazılmış ve terörist olarak adlandırılmıştı. Bana göre bu kişi ve bir teröristtir ve onlarca masum insanı katletmiştir" dedi.

Caner Göçmez pankarta yazdığı İngilizce mesajla da şu cümlelere yer verdi; “ I am a MUSLIM..............  Jews are killing me in Palestine. ISIS are killing me in Syria & Iraq. Hindus are killing me in  India and Kashmir Buddhists are killing  me in Burma Christians killing me in New Zealand  And still I Am The “TERRORIST”    This is not to bash anyone nor any religion, but we cannot use the word "terrorist" on any one religion conveniently. There are terrorist amongst all religions, race and culture.  Aynı düşünceleri taşıyor ve paylaşıyorum ya siz? (I am agree with this opinion and toy????)”.

Bakmadan Geçme