• Haberler
  • Siyaset
  • Çetinkaya kaleyi halka açıp kanserin önünü kesecek

Çetinkaya kaleyi halka açıp kanserin önünü kesecek

Seçim çalışmalarına 'mahalle'leşen köylerde başlayan İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Yrd.Doç.Dr Burcu Çetinkaya köyleri çok sevdi. Eskihisar'da kaleyi halka açmayı vaat ederken Duraklı Köy derneğini ziyaretinde hayati uyarıda bulundu: 'Balçık'ta köyün içinden geçen çevresel atıklar, ileride kanser eder!'

İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Yrd.Doç.Dr. Burcu Çetinkaya’nın partisinden Gebze Belediye Başkan adayı olduğu 07 Aralık 2018 Cuma günü İzmit’te bizzat İYİ Parti Genel Başkanı MeralAkşener tarafından açıklanmıştı. O güne kadar aday adayı olarak çalışmalarda bulunan Çetinkaya aday unvanıyla seçime yönelik ilk saha çalışmasını Büyükşehir yasa maddelerinden biriyle “mahalle” statüsü verilen Gebze’nin köylerinden Balçık’ta başlatmıştı.

Gebze’nin kuzeyi için hayati uyarı

Gebze’nin köylerine ayrı bir ilgisi olduğu gözlenen Çetinkaya son iki saha çalışmasında da oraları tercih etti. Eskihisar Köyü’nde tarihi kalenin yeniden restore edilerek halka açılması uyarısında bulundu. Duraklı Köyü Derneği’ni ziyaretinde ise kentlilik ve yurttaşlık bilincine vurgu yaptığı konuşmasında Gebze’nin kuzeyindeki tüm köyleri etkileyecek hayati bir uyarıda bulundu.

Balçık’ta köyün içinden geçirilmesine izin verilen çevresel atıkların ileride sinsi bir hastalık olarak bilinen, yıllarca kendisini gizledikten sonra aniden açığa çıkan kanser riski taşıdığını kaydetti. İYİ Parti yerel iktidarında bu yanlışın önüne geçeceklerini söyledi.  

Geniş heyet eşlik etti

Burcu Çetinkaya; Eskihisar’da esnaf ve kahve ziyaretlerinde bulundu. Köy sakinlerinin yoğun ilgisiyle moral bulan Çetinkaya’ya temaslarında İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk, SKM Başkanı Nalan Helvacı, Kadınlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mine Kayser Güler, Gebze Belediye Meclisi aday adayları Orhan Kayha, Hüseyin Sarıçınar ve çok sayıda partili eşlik etti.

Sorunları sizlerin desteğiyle aşacağız

Eskihisar’ın sorunlarını anlatan vatandaşları tek tek dinleyen Çetinkaya, “Eskihisar sahili, tarihi kalesi, müzesi ve yeşilliği ile birçok güzelliği içinde barındıran bir mahalle. Fakat güzelliğiyle beraber birçok sorunu da içinde barındırıyor. Bu sorunlarını sizlerin desteğiyle beraber omuzlayarak ortadan kaldırmak için bizlerde çok çalışacağız.” dedi. Sorunların çözümü için ciddi proje hazırladıklarını söyleyen Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti:

Kaleye ve müzeye restore

“Gebze’nin sorunlarını ve sıkıntılarını tespit ettik. Profesyonel bir ekiple sorunları çözmek için projeler hazırladık. Projelerimiz arasında Eskihisar sahil yolu çalışması, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nin restorasyon çalışması, feribot yolunun düzenlenmesi ve belirlediğimiz yerlerde Eskihisar’ı daha güzel kılmak adına peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Eskihisar Kalesi’nin ise restorasyonunu sağlayarak tekrar faaliyete geçmesini ve halka açılmasını planlıyoruz. Vatandaşlar tarihi mekanda tekrar bir araya gelsin sosyalleşsin ve güzel vakit geçirsin istiyoruz.  Bizler her zaman sizlerin görüş ve önerilerini alarak hareket edeceğiz.”

Gebzelilik bilincini yerleştirmek istiyoruz.

Başkan Çetinkaya, Gebze İlçe merkezindeki Gebze Duraklı ve Çevre Köyleri Derneği’ni ziyaretinde de kentlilik ve yurttaşlık bilincine vurgu yaptı. Gebzelilik bilincini yerleştirmek istediklerini kaydedip kansere dair hayati uyarıda bulundu. Çetinkaya’ya derneği ziyaretinde İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ile parti üyeleri eşlik etti. İYİ Parti heyeti ziyarette Dernek Başkanı İsa Gül ve yönetimi tarafından ağırlandı.

Çalışarak hizmet üretmek istiyoruz

Çetinkaya yaptığı konuşmada insanların fikirlerini korkmadan söyleyebildiği bir belediyecilik anlayışı sergilemek istediklerini belirtti. Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade eden Çetinkaya, ardından güzel projelerin arka arkaya geleceği bilgisini verdi. İYİ Parti olarak Gebze'ye çalışarak hizmet üretmek istediklerini kaydeden Çetinkaya," Çünkü buna mecburuz. Yeni bir partiyiz ve başarılı olmak istiyorsak bizim daha çok çalışmamız ve halkımıza en iyi şekilde hizmet etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Köylere özel projeler

Seçim çalışmalarına köylerden başlayarak bütün köyleri gezdiklerini söyleyen Çetinkaya, hepsinin imar problemlerinin hemen hemen aynı olduğunu vurguladı. Problemlerin yıllardır çözülemediğini ileten Çetinkaya "Köylere spor kompleks ünitelerinin yapılması, köy muhtarlarının ve yardımlaşma derneklerinin desteklenmesi, aracı taşeronların aradan çıkartılarak doğrudan sağlanacak sistemler ile köylünün ürünlerini kendisinin satabileceği yerlerin ve imkanların sağlanması, alt yapı problemlerinin giderilmesi gibi köylere özel projeler hazırladık.

Balçık için önemli uyarı

Köylerin hepsi mahalle olmasına rağmen hepsinde ciddi sıkıntılar var. Yollar ve altyapılar kötü durumda. Örneğin Balçık Köyü'nde çevresel atıklar, çevre sağlığına uygun olmayan bir şekilde köyün içinden geçiyor, önümüzdeki yıllarda kanser ve ölüm oranları artacak" dedi. Çetinkaya, Gebze Belediyesi’nde yönetime geldikten sonra gerek Balçık gerekse diğer yerlerde halkın sağlığını riske edecek her vakanın önüne gerekli önlemleri alarak geçeceklerini söyledi.

Mor menekşe festivali

Çetinkaya, İstanbul ve Bursa arasına sıkışan Gebze'nin hak ettiği değeri alamamış bir ilçe olduğunu vurguladı. Gebze'de, Gebzelilik bilincini yerleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Çetinkaya, “Halkımız ben Gebzeliyim diyebilmeli. Bizim en büyük problemimiz Gebze'ye sahip çıkamamamızdır. Adını Gebzespor’umuzun renklerinden alan mor menekşe festivali yapabiliriz ve tüm Türkiye'ye Gebze’mizi tanıtabiliriz" diye konuştu.

Yarışı kaybedebiliriz. Önemi yok!

Kazanmanın sadece ipi göğüslemek olmadığını vurgulayan Çetinkaya, öncelikle halkın gönlüne dokunmak istediklerini ifade etti. "Bu bir bayrak yarışıdır" diyen Çetinkaya şöyle devam etti: “Belki yarışı kaybedebiliriz bunun önemi yok. Bizim tek amacımız çocuklarımızın geleceği, ülkemizin mutluluğu için birer bayrak taşımaktır. Bu görevi de elimizden geldiği kadarıyla yapabilmek için çabalayacağız.

Herkes vatan için ne istediğini tartmalı

Burada sizlere de çok büyük roller düşüyor. Sorulduğunda herkes düzenden şikâyetçi fakat sandıklar açıldığında çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor. O yüzden herkes bu vatan için ne istediğini tartıp ona göre hareket etmelidir.”

Şeffaf yönetim için kapıları kaldıracağız

Yerel seçimlerde genel politikalarla ilgilenmediklerini söyleyen Çetinkaya," Sokağa çıktığımızda birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Aynı sokağın ve aynı köylerin sorunları ile uğraşıyoruz. Bir arada yaşayan bizler kendi başımızın çaresine bakmak durumundayız. Bir belediye başkanı mahallenize gelmiyorsa ya da sizler başkanın kapısını çaldığınızda muhatap bulamıyorsanız hizmet alamazsınız. O yüzden biz şeffaf yönetim anlayışı ile kapıları kaldıracağız. Halk meclisleri kurup, halkımızın birebir bize ulaşabileceği platformlar yaratarak Gebze'yi halkımız ile birlikte yönetmek istiyoruz. Bunun için sizlerden destek istiyoruz" şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme