Çetinkaya'dan başkan yardımcılığına yeşil ışık

Gebze'de CHP adayı Avukat Recep Dursun, Millet İttifakı'nın adayı olunca İYİ Parti Gebze adaylığı düşen Operatör Doktor Burcu Çetinkaya bir süre önce Recep Dursun tarafından ziyaret edildi. Dursun, Çetinkaya'dan siyaseti sürdürmesini isteyip, 'Temiz siyasetçilere ihtiyacı var' dedi. Kocaeli Zirve'ye konuşan Çetinkaya, meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı için açık kapı bıraktı

İYİ Parti’nin Gebze’de ilçe ve ülke aktif siyasetine kazandırdığı yeni yüzlerden Operatör Doktor Burcu Çetinkaya önümüzdeki dönem Gebze Belediye Meclisi’nde, şayet seçimi Millet İttifakı’nın adayına dönüşen CHP’li Recep Dursun kazanırsa başkan yardımcılığı makamında olabilir. Dursun’un bir süre önce Çetinkaya’ya nezaket ziyaretinde Çetinkaya’dan siyaseti sürdürmeyi istemesi Çetinkaya tarafından memnuniyetle karşılandı. Ziyarete dair Kocaeli Zirve’ye konuşan Çetinkaya gerek meclis üyeliği gerekse başkan yardımcılığı için açık kapı bıraktı.

YAKLAŞIK BİR SAAT GÖRÜŞTÜLER

CHP Gebze heyetinin İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’na dün akşam gerçekleştirdiği ziyarette gazeteciler Dursun’a, Çetinkaya ile görüşüp görüşmediğini sordu. Dursun bunun üzerine şunları kaydetti:  “Ben Burcu Başkan ile görüştüm. Nezaket ziyaretinde bulundum. Yaklaşık 45 dakika, bir saatlik görüşmemiz oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

DÜRÜST SİYASETÇİLERE İHTİYAÇ VAR

İnanın, şunu söyleyebilirim. Siyasetçi yetişmesi çok zordur. İlk defa aktif siyaset içinde yer almasına rağmen çok kısa sürede belediye başkan adaylığı gibi iddialı bir çıkışla toplumda inanılmaz bir iz bıraktı. Kendisinden devam etmesini de rica ettim. Devam etmeli çünkü dürüst ve temiz siyasetçilere bu memlekette ihtiyaç var. Gebze’nin, memleketin ihtiyacı var. Ben çok mutlu oldum. Barışçıl ve tamamen ittifakı perçinleyecek açıklamalarda bulundu. İleride detaylı açıklaması olacaktır.”

PARTİM NE DERSE O OLUR

Doktor Çetinkaya da ziyareti Kocaeli Zirve’ye değerlendirdi. “Başkan yardımcılığı veya meclis üyeliği düşünüyor musunuz?” sorumuz üzerine şunları kaydetti: “Henüz her şey çok yeni. Kafamda netleşmeliyim. Önümüzdeki hafta pazartesi, salı günü durum belli olur ve partim ne derse o olur.

GENEL HATLARINI KONUŞMADIK

Recep Dursun çok zarif biri, ziyaretinden çok memnun oldum. CHP’nin partimizi ziyaretinde ise aynı saatlerde girdiğim bir ameliyatın akşam 21.00’e kadar sarkması nedeniyle yer alamadım. Recep Bey siyaseti sürdürmem gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Genel hatlarıyla ne olur, hiç konuşulmadı.”

DURSUN’UN ADAYLIĞINDA 

TABANIMIZDA SIKINTI YOK

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk önceki akşamki toplantıda mevcut durumun parti tabanlarında ne tür bir etkiye yol açtığına dair soruyu şöyle yanıtladı: “Birliktelik sağlandı. Tabanımıza baktığımızda sıkıntı yok. Recep Başkanımız kişiliği, karakteri ile herkes tarafından kabul gören bir aday. Bu birliktelikte Recep Dursun her şekilde kabul görüyor.”

HENÜZ GENELGE GELMEDİ

Öztürk, belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri ayrıntısına ilişkinse, “Genel merkezden belediye meclis üyelikleri, başkan yardımcılıkları ile genelge gelmedi henüz. Şu anda bir şey konuşamam” dedi.

HEM GEBZE HEM TÜRKİYE SEVDASI

Recep Dursun’da aynı konuya dair değerlendirmesinde, “Her alanda ittifak kurulmasından yanayım. O anlamda bir sıkıntı görmüyorum. Toplum hazır, taban hazır. Kazanmak için yola çıkmışız. Sevdamız hem Gebze hem Türkiye sevdasıdır. Yanlış giden şeyleri de düzeltmek için yola koyulduk. Onun için sıkıntı olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme