• Haberler
  • Gündem
  • CHP Çayırova Gençliği Mumcu'yu Ateşli ve Aysever ile anıyor

CHP Çayırova Gençliği Mumcu'yu Ateşli ve Aysever ile anıyor

Erdem Sünbül başkanlığındaki CHP Çayırova Gençlik Kolları, Gazeteci Uğur Mumcu'yu katledilişinin 26'ncı yılında CHP Parti Meclisi'nin basının renkli simaları, Gamze Pamuk Ateşli ve Enver Aysever ile anıyor

24 Ocak 1993’te karanlık “güçler” tarafından katledilen Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 26’ncı yıldönümünde CHP Çayırova Gençlik Kolları tarafından düzenlenecek anma etkinliğinde anılacak. 27 Ocak Pazar günü akşamı 17.00’de Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek etkinliğe konuşmacı olarak CHP Parti Meclisi’nin en genç üyesi Gamze Pamuk Ateşli ve halen yorumlarını Boyun Eğme, TV programlarını Tele 1’de sürdüren Enver Aysever katılacak.

CHP PM’ye 24 yaşında 

iken 384 oyla girdi

Paneldeki iki konuşmacıdan biri CHP Parti Meclis Üyesi 25 yaşındaki Gamze Pamuk Ateşli. Ateşli; CHP’de geçen yıl gerçekleşen kurultayda 75 koltuk için 600’ün üzerinde parti meclis üyesi adayı ile yarıştı. 384 oyla parti meclisine en genç isim olarak girdiğinde 24 yaşındaydı. CHP’nin eşine az rastlanan genç kadın siyasetçisi bir dönem CHP Bursa, Osmangazi Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmıştı.

Halen Boyun Eğme’de 

yazıyor Tele 1’de sunuyor

Panelin diğer konuğu Gazeteci Enver Aysever hayli renkli bir kişiliğe sahip. Uzun süre tiyatroculuk yaptı. Sosyolog, politikacı ve Yunus Nani Roman Ödülü sahibi yazar Ayveser yorumlarını halen Türkiye Komünist Partisi’nin yayın organı Boyun Eğme’de sürdürüyor. Tele 1 adlı televizyon kanalında Ayrıntılar adlı programı hazırlayıp sunuyor. İsmini en çok CNN Türk’te programcılık yaptığı yıllarda duyurdu. Uzunca süre Özgürlük ve Dayanışma Partisi - ÖDP’ye yakınlığı ile bilinen Birgün Gazetesi’nde de yazdı.

Flormar programının gönüllü sunucusu

Bugüne kadarki 47 yıllık ömrüne çok şey sığdıran Enver Aysever bir dönem CHP Parti Meclis üyeliği de yaptı ancak sağcıların aday gösterilmesine tepkiyle partisinden ve görevinden istifa etti. 2018 yılının ekim ayında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin Petrol-İş Sendikası işbirliğinde Flormar direnişçileri şahsında tüm direnişçi emekçiler için Gebze’de düzenlediği, çok sayıda sanatçının gönüllü olarak sahne aldığı programda gönüllü sunuculuk yaptı.

Önemli olan mezartaşı gibi susmamak!

Erdem Sünbül başkanlığındaki CHP Çayırova İlçe Örgütü etkinliğin sloganını Mumcu’ya ait, “Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda ‘mezartaşı’ gibi susmamasıdır” olarak belirledi. Başkan Sünbül etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme