CHP Darıca'da Durulmuş, Yıldırım'dan davacı olacak

CHP Bayramoğlu Mahalle Örgütü yönetiminden istifa eden belediye meclis üyesi aday adayı Arzu Durulmuş, CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım'dan davacı olacağını duyurdu..

CHP Darıca’ya acil… arabulucu aranıyor.

Kimse demesin, ‘tükürdüğünü yaladı’

Sosyal medyadan İlçe Başkanı ile paylaştığım mevzuyu partim daha fazla zarar görmesin diye, eşimin arkadaşlarının ve Yakup Bey’in ricası üzerine kaldırıyorum ama yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım. Kimse demesin, ‘tükürdüğünü yaladı’, sadece ve sadece partim daha fazla zarar görmesin diye ve eşimin çok sevdiği,  benimde çok sevdiğim değer verdiğim arkadaşlarımın ricası üzerine kaldırıyorum. Ayrıca benim Yakup Törk ile hiç bir sorunum yok Yakup başkan adayımızdır. Sonuna kadarda, partim için o bayrağı oraya dikebilmek için yanında olacağım. Gürer Yıldırım sana da bu hakaretlerinden dolayı davamı açıyorum.” (CHP Darıca Belediye meclis üyesi aday adayı Arzu Durulmuş.)

Ebru Tayanç istifa etmişti

Yerel seçim döneminin en önemli ayaklarından aday adaylığı dönemini Yakup Törk şahsında tek aday adayı ile geçiren CHP Darıca’da aday gösterilen Yakup Törk’ün yarın (02 Aralık Pazar) doğduğu mahalledeki evinin önünde başlatacağı seçim çalışması öncesi sinyallerini veren patlaklardan ilki Ebru Tayanç’ın kadın kolları başkanlığından istifası olmuştu. Bu süreci hafif hasarla atlatan CHP Darıca’da kadın kollarının yeni başkanı, yönetimin içinden çıkacak. Kulislerde ağırlıklı olarak Oya Akdeniz’in ismi geçiyor ancak henüz resmi bir açıklama yok.

Yıldırım iki defa MHP’li Arif Gülen’i methetmiş

Öte yandan CHP Darıca ve Gebze İlçe eski başkanlarından merhum Salim Durulmuş’un da eşi olan ve partisinden bu dönem belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusu yapan Arzu Durulmuş ile gerek yönetiminde yer aldığı Bayramoğlu Mahalle Örgütü gerekse ilçe başkanı Gürer Yıldırım ile arasındaki sorunlar da giderek büyüyor. Arzu Durulmuş bir süre önce yaptığı sosyal medya paylaşımında Gürer Yıldırım’ı hedef aldı. Durulmuş, Yıldırım’ın üstelik iki toplantıda 2014 yerel seçimlerinde partisi MHP’den belediye başkan adayı olan Arif Gülen’in çalışmalarını aşırı methederek anlatmasının doğru olmadığını kaydetti.

Konu yargıya taşınıyor

Dün Asuman Fazlıoğlu başkanlığındaki Bayramoğlu Mahalle Örgütü yönetiminden çalışmaların Fazlıoğlu ile yürümeyeceğini öne sürerek istifasını veren Durulmuş bir süre sonra da CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım’dan davacı olduğunu aleni şekilde duyurdu. İddiaya göre Yıldırım, Durulmuş’un kılık kıyafetine ilişkin olarak toplum içinde uyarılarda bulundu. Arzu Durulmuş bu tutuma dair hayli ağır bir sosyal medya paylaşımı daha yaparken partililerden gelen, bu tür paylaşımların partiye zarar vereceğine dair uyarılarına uyup paylaşımını sildi.

Arabulucu aranıyor!

CHP Darıca’da sürece müdahalede bulunup arabulucu tayini yapılmazsa sancıların daha da artacağına yüksek olasılık veriliyor.

Bakmadan Geçme