• Haberler
  • Siyaset
  • CHP ilçe başkanları toplanıp il adayını belirleyecek

CHP ilçe başkanları toplanıp il adayını belirleyecek

CHP ilçe kongrelerini tamamladı. Sıra Kocaeli il kongresinde. CHP ilçe başkanları da kendi aralarında aday belirlemek için toplanıyor.

CHP İzmit ilçe kongrelerinin ardından il kongresine odaklanan Kocaeli CHP'de adaylar yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladı. Kongre 1 Mart tarihinde yapılacak.

Mevcut Başkan Cengiz Sarıbay yeniden aday değil. İl başkanlığı için ilk hamle il yöneticisi Harun Yıldızlı’dan geldi. Yıldızlı yönetim kurulu görevinden istifa etti. Ancak resmi olarak “adayım” demedi. Resmi adaylığını Cumartesi günü yapmayı planlıyor. Öte yandan ilk resmi adaylık başvurusu Bozkurt Uslu’dan geldi. Ayrıca İzmit İlçe eski başkanı Selman Yıldırım ve eski milletvekili Hikmet Erenkaya da adaylık için nabız yokluyor. Görünen o ki başkan adaylığı için 4 isim gündemde.

İlçe başkanları geçtiğimiz hafta Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak ev sahipliğinde bir araya gelip il başkan adayı kriterlerini belirlemek için toplanmıştı. Ancak ilçe başkanları destekleyecekleri ortak adayı henüz belirleyememişti. İlçe başkanları bu kez İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ev sahipliğinde bir araya gelecek. Toplantının muhtemelen Cuma günü yapılması bekleniyor. Bir araya gelecek olan başkanlar il başkan adayında olması gereken kriteri masaya yatıracak. Daha sonra ortak aday belirleyecek.

Bakmadan Geçme