CHP'de yeni üyeler rozet taktı

CHP İl Gençlik Kolları'nın yeni üyelik hamlesinde ilk tören Gebze'de yapıldı. Yeni 52 genç üyeden 16'sı törene katıldı. Konuşmalarda Türkiye koşullarına atıfta bulunuldu. Gençler cesaretlerinden ötürü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze Gençlik Kolları’nda 530’larda seyreden üye sayısı, 600’e yaklaştı. CHP İl Gençlik Kolları’nın tüm ilçelerde eş zamanlı yürüttüğü yeni üyelik çalışması kapsamında Savaş Gayretli başkanlığındaki CHP Gebze Gençlik Kolları yönetimi partiye bugüne kadar 52 yeni üye daha kazandırdı. Yeni üyeler için dün CHP Gebze İlçe Örgütü’nde tören düzenlendi.

Devlet ve özel sektör istihdamında partileri soruluyor

Törene yeni üyelerden 16’sı katıldı. Törende yapılan konuşmalarda konuşmacıların çoğu Türkiye’nin içindeki mevcut koşullara dikkat çekti. Gerek devlet memurluğu gerekse özel sektörün önemli kısmında yapılan işe alımlarda, işe başvuranın hangi siyasi partiye üyeliğinin sorgulanmaya başlandığına dikkat çekildi. AKP üyelerine pozitif ayrımcılık, diğer partilere üyelere negatif ayrımcılık yapıldığı ima edildi. Yeni üye gençler cesaretlerinden ötürü kutlanıp rozetleri “kahraman” edasında takıldı.

Andız gecikmeden ötürü özür diledi

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız ve il yöneticilerinin diğer programlarından ötürü yarım saat rötarlı başlayan programda Andız gecikmeden ötürü özür diledi. Sunuculuğunu CHP İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Baran Orhan’ın üstlendiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Atatürkçülük ve sosyal demokratlık ateşten gömlek

Açış konuşması CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli tarafından yapıldı. Gayretli kısa tuttuğu konuşmasında Atatürkçü ve sosyal demokrat olmanın ateşten gömlek giymekle eşdeğer olduğunu belirtip, “Bu aşamadan sonra bizlerle birlikte mücadele edecek, parti üyeliğinde kıdem farkı gözetmeksizin eşit görülecek yeni üyelerimizi kararlılık ve cesaretlerinden ötürü kutluyorum. 95 yıllık çınarın gölgesindeki partimizin yeni üyeleri hayırlı olsun” dedi.

Diğer 11 ilçede de tören yapılacak

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, göreve seçildiği günden bugüne en anlamlı bulduğu bir programda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yeni genç üyelere rozet takma töreni programına Gebze İlçe Gençlik Kolları’ndan başladıklarını belirten Andız, diğer 11 ilçede de benzer törenlerin yapılacağını söyledi. Andız da yeni üyeleri, mevcut ülke şartları ve koşullarından esasla tercihleri ve cesaretlerinden ötürü kutladı.

Musa Yılmaz tepkisini teşhir etti

Andız’ın ardından mikrofona CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz davet edildi. Ancak Yılmaz önce yerinden kalkmakta tereddüt etti. Programa katılan CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Gökhan Orhan’a da söz verileceğini bilen Yılmaz’ın kendisine Orhan’dan sonra, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan bir önce söz hakkı verilmesi gerektiğini düşündüğü sanılıyor. Yılmaz tepkisini teşhir de etti. Mikrofona geldikten sonra Baran Orhan’ın kulağına bir şeyler fısıldadı.

Ata’nın emanetini birlikte koruyacağız

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz konuşmasında kendileri için çok anlamlı ve özel bir gün yaşadıklarını belirtip, “Ulu önder Atatürk, Cumhuriyet’i gençlere emanet etti. Yeni üyelerimizle birlikte o emaneti birlikte koruyacak olmanın mutluluk ve onurunu yaşayacağız” deyip Emre Andız ve Savaş Gayretli ile yönetimlerine çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

O mollayı İmam Necipoğlu ile özdeşleştirdi

Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün dinsiz olduğuna dair propaganda yapmaları istenen üç molladan birinin din insanı olduğu gerekçesiyle bunu ret ettiğini belirtip o mollayı Gezi eylemlerinde camide içki içildiğine dair iftiraya karşın, “Cami içinde alkol için görmedim” diyen ve bir süre sonra sürülen Dolmabahçe Camii İmamı Halil Necipoğlu ile özdeşleştiren Yılmaz, “Diğer iki imamın o propagandasının etkisi ise bugüne kadar devam etmiştir” dedi.

Emperyalizmin güdümündeki AKP halkın ekmeğini de göz dikti

CHP Gebze Gençlik Kolları’nın yeni üyelerini kutlayıp mücadeleyi birlikte sürdüreceklerini belirten Başkan Yılmaz, emperyalist bir işgalin yerellere kadar yaygınlaşarak sürdüğünü söyledi. 250 gramdan 200 grama düşürülen ekmeğe Kocaeli tarihinin en yüksek zammının yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, AKP’nin tam anlamıyla emperyalizmin güdümünde olduğunu ve halkın temel gıdası ekmeğe göz diktiğini kaydetti. Yeni üyelerle birlikte emperyalizme karşı bir mücadele sürdüreceklerini dile getirdi.

Bu salonlar nice başkanlar, MYK üyeleri çıkartmıştır

CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Gökhan Orhan konuşmasında yeni üyelere atfen partideki sürecini hatırlatıp, “CHP’ye ilk üye olduğumda heyecandan merdivenleri çıkamıyordum. İlk mikrofon konuşmamda da büyük heyecan yaşadım. Ardından Gebze Gençlik Kolları ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundum. Şimdi de gençlik kolları genel merkez yöneticisiyim. Hiçbir partinin gençlik kolları, gençlerinin önünü bu kadar açmaz. Sizler de öncelikle ülkemiz için mücadele ederek bu mevkilere ulaşabilirsiniz” dedi. Körfez İlçe’deki İsmail Devrim’in intiharına atıfta bulunup Türkiye’nin emekçinin hakkını alamadığı bir ülke haline geldiğini belirten Orhan sözlerini, “Bu salonlar nice başkanlar, MYK üyeleri çıkartmıştır ve çıkarmaya devam edecektir” diyerek, yeni üyelere moralle tamamladı.

Geniş ailelerden yeni CHP’liler

CHP Gebze Gençlik Kolları’nın dün rozeti takılan yeni üyeleri arasında renkli simalar da yer aldı. CHP’li kimliğiyle bilinen geniş ailelerden Diyarbakır eşrafından Sarıtopraklar’dan  ile Ardahan eşrafından Orhanlar’dan Gökmen Orhan yeni üyeler arasında yer edindi. CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli, kardeşi Yusuf Gayretli’yi de parti üyesi yaptı. CHP’nin renkli simalarından, Trabzon eşrafından Başaran Beşiroğlu’nun oğlu Eren Beşiroğlu da üye olurken rozeti takılırken salondan, “Babanın haberi var mı?” diye espri yapıldı. Fatma Güney ve Kader Dursun iki bayan üye olarak dikkat çekti. Kısa bir süre önce 10 Ekim tarihi itibariyle 243 gün boyunca 81 ili gezeceğini açıklayan AlimEkinci ile birlikte Ali Can Düzgün, Hakan Eren Kutlu, Çağatay Yıldız, Berk Temirkıran, BaranYıldırım, Arif Doğukan Sulu, HasanDoğan, Batıkan Erdoğan ve BurakÇalışkan da rozetleri takılan yeni partililer arasında yer edindi.

Konuşmaların ardından yeni genç üyelere rozetleri takıldı.

Toprak Sarıtoprak’a CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,

Gökmen Orhan’a İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Emrah Efe,

Ali Can Düzgün’e CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz,

Fatma Güney’e CHP Gebze İlçe Mali Sekreteri Arzu Çakmak Pehlevan,

Eren Beşiroğlu’na CHP Gebze Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Cavit Kapoğlu,

Hakan Eren Kutlu’ya Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hikmet Orhan,

Çağatay Yıldız’a CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Gökhan Orhan,

Berk Temirkıran’a CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız,         

Alim Ekinci’ye CHP İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Caner Arduç,

Baran Yıldırım’a CHP İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gümüş,

Kader Dursun’a CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli,

Arif Doğukan Sulu’ya CHP Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Erdem Sünbül,

Hasan Doğan’a CHP Gebze Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ferman Torun,

Yusuf Gayretli’ye CHP Gençlik Kolları Kurultay Delegesi Deniz Kartal,

Batıkan Erdoğan’a Gebze Belediye Meclisi eski üyesi Cihangir Orhan,

Burak Çalışkan’a eski yöneticilerden Anıl Yavuz tarafından rozetleri takılıp kutlandı.

14 aylık Ulaş’a da rozet takıldı

Öte yandan bir rozet de CHP Gençlik Kolları Kurultay Delegesi Cansu Orhan ile CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Gökhan Orhan çiftinin 14 aylık oğulları Özgür Ulaş’a takıldı. Bu esnada CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, çocukların siyasete alet edilmemesi gerektiğini izaha çalıştı ama önüne geçemedi. Anıl Yavuz’un kucakladığı Özgür Ulaş’a da parti rozeti, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız tarafından takıldı.

Bakmadan Geçme