Demir ağlar artık İzmit'i bölmüyor, birleştiriyor

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, polemiklerle vakit kaybetmeden İzmit'e ve Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdürdüklerini belirterek, 'İzmit eskiden ortasından geçen demiryolu ile bölünmüş şehir olarak anılırdı. Şimdi demir ağlar İzmit'i bölmüyor, birleştiriyor. Devrim niteliğindeki bu işin mimarı yine AK Parti belediyecliği oluyor' dedi.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN FARKI
AK Part İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, İzmit’in geçmişte ortasından geçen demiryolu nedeniyle bölünmüş şehir olarak anıldığını hatırlattı. AK Parti belediyeciliği ile 2017’de İzmit’in yeniden demir ağlarla örülmeye başladığını ancak bu kez bu demiryollarının İzmit’i birleştirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2017’de hizmete açılan Akçaray bugün Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Plajyolu arasında toplam 20 km uzunluğa sahip. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın önceki gün yaptığı açıklamayla şimdi bu hat Plajyolu’nda D-100 üzerinden çelik köprüyle geçerek Kuruçeşme’ye ulaşacak ve toplam uzunluk 21 km’ye çıkacak. Bu tarihi bir adımdır”.
İZMİT’İ BÖLMÜYOR, BİRLEŞTİRİYORUZ
Güney, küçük olsun benim olsun anlayışı yüzünden bir zamanlar Kuruçeşme’nin İzmit dışında bırakıldığını da hatırlattı: “Kuruçeşme, bir zamanlar İzmit Büyükşehir Belediyesi dışında bırakılmıştı. İzmit’i sadece içinden geçen demiryolu değil, küçük olsun benim olsun anlayışı da ikiye, üçe bölmüştü. Şimdi İzmit çok büyük ve her anlamda birleşmiş bir şehir. Yeni tramvay hattı hem toplu ulaşımda konfor ve daha güvenli yolculuğun mesafesini uzatacak, hem de bir zamanlar dışlanan Kuruçeşme’yi İzmit’in merkezine yakınlaştıracak. Bu açıdan çok mutluyuz. Polemikle, kısır tartışmalarla vakit kaybetmeden hem İzmit’imize hem de Türkiye’ye hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın bir yandan Pandemiyle mücadelede sosyal belediyecilik anlayışı bir yandan da hiçbir mazeret üretmeden şehrimiz için yatırımları aksatmadan sürdürmesini çok önemli buluyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme