Diyanet İşleri Başkanı Kocaeli'ye geliyor!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İzmit Sepetçi barajı kenarında bulunan, Gölkay'a komşu Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunu resmi açılışı için Kocaeli'ye geliyor

Başiskele Karşıyaka Barbaros Camii İmam Hatibi Kadir Çelikiz’in başkanlığını yürüttüğü Gölkent Camii Kuran Kursu Yaptırma Yaşatma ve Onarma Derneği tarafından 2015 yılında yapımına başlanan Kur’an kursu 2020 yılında hizmete girmişti. İki yıldır faaliyette bulunan ancak pandemi koşulları nedeniyle resmi açılışı yapılamayan Kur’an kursu ve cami, 4 Haziran Cumartesi günü saat 11:00'da açılacak. Açılışa il protokolünün yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılacak.

7 KATLI BİNA 

5 dönümlük arazi üzerinde 10 bin metrekare olarak inşa edilen 7 katlı binanın en alttaki iki katı mescit olarak kullanılıyor. Kur’an kursu ise 250 öğrenci kapasiteli. Kuran kursunda ayrıca 450 kişilik yemekhane, 40 adet yatakhane, 20 adet derslik, hafız olan üniversite öğrencilerinin kalacağı bir misafirhane, 320 metrekarelik çok amaçlı salon ve 100 araçlık otopark yer alıyor.

Bakmadan Geçme